SPORT

Trápení se stupňuje. „Žlutomodří“ v divizi zase rozdávali

25. září 2019, 16:00, téma FOTBAL, Petr Fišer, Bohumil Tesař


Šumperk – Když trápení, tak pořádné a se vším všudy. V případě šumperských fotbalistů to platí přímo dokonale. Po nečekaném výbuchu v Přerově ztratili další domácí body, a to se soupeřem, který toho na Tyršově stadiónu moc nepředvedl. O to je všechno smutnější.

ŠUMPERK - VSETÍN
0:1 (0:0)
DIVIZE E

Příprava domácího mužstva odpovídala důležitosti zápasu. Byla maximálně pečlivá. Ovoce mohla přinést hned v první minutě, kdy se po centru Ostrovky objevil v čisté gólovce Tran Chi Dong. Jenže ji nedal. Stejně dopadla i hlavička Nimrichtra. Po jesličkách Dostála a nabídce od Bernarda mu rovněž scházela větší střelecká preciznost.
S nasazením a bojovností panovala v kabině Šumperka spokojenost. Trenér v poločasové přestávce nabádal své svěřence k tomu, aby si dali více záležet ve finální fázi. Postrádala potřebnou přesnost.

Ke zlepšení nedošlo. Dostál posadil na zadek dva protihráče a vybídl ke skórování střídajícího Barčíka. Ten ale zblízka netrefil bránu. Týmový parťák Bernard si pro změnu vylámal zuby na strážci Eliášovi. Pálil přímo do něj.
Zápasová pozice žlutomodrého mužstva se notně zkomplikovala v 62. minutě. Radim Nosál si za nebezpečný skluz vysloužil druhou žlutou kartu a Šumperk musel odehrát zbytek střetnutí pouze v deseti.

I když se zdálo, že mu to nijak zvlášť nevadí, těsně před vypršením normální hrací doby přišel o všechno. Při bránění standardní situace neuhlídal u zadní tyče hlavičkujícího Jakuba Mačka.
Dvě minuty předtím se řítila na jediného obránce dvojice Tran – Bernard. Přečíslení dvou na jednoho ale nevyřešila optimálně a nechala se zastínit vsetínským stoperem. Tohle se musí proměňovat! „Náš momentální stav je čím dál nepříjemnější. To, že nebodujeme, nás svazuje a stresuje. Protože jednání o možném posílení kádru nebyla úspěšná, musíme si vystačit s tím, co máme,“ prozradil vedoucí šumperského družstva Ladislav Šabo. „Náš herní projev není úplně špatný. Bohužel nám vázne finálka a střílení gólů. V ofenzívě je potřeba zkvalitnit efektivitu a produktivitu. Jinak se nikam neposuneme a tlak se bude dál navyšovat.“

BRANKY


87. Maček. Diváci: 123.

ŠUMPERK

Kreizl – Olejník, M. Smrž, Španihel, Nosál – Demeter, Bernard, P. Dostál – Tran Chi Dong, Ostrovka, J. Nimrichtr. Střídali: 46. J. Barčík, 73. Šumbera, 79. Andoniu, 87. A. Žák.

Foto: Petr Fišer

Žlutomodří neutíkají svým soupeřům snadno. V nedělním dopoledni marně naháněli i protivníka ze Vsetína.


Sdílet na Facebooku Upozornit známého | Tisknout | Nahoru

NÁZORY K ČLÁNKU
Tento článek dosud nikdo neokomentoval, přidejte svůj názor.

ZA KULTUROU ZADARMO

 VYHODNOCENÍ

V minulé soutěži se o volný vstup na zábřežský Akustikfest správnou odpovědí nikdo nepřihlásil, nemá tedy žádného výherce.