SPORT

Nemáme žádnou tvář, smutnil po prohraném derby rozčarovaný Jakub Tejkl

2. října 2019, 14:00, téma FOTBAL, Petr Fišer, Bohumil Tesař


Velké Losiny – Krize Velkých Losin se prohlubuje. Fotbalová kapela kolem kapitána Zatloukala produkuje spoustu nepřesvědčivých tónů a nemůže se potkat s větší pohodou. Další nevýrazné představení předvedla v neděli proti Mohelnici.

VELKÉ LOSINY - MOHELNICE
0:2 (0:1)
KRAJSKÝ PŘEBOR


Hostitelé dobře věděli, s kým mají tu čest. „Ať už s Romanem Kubou, nebo bez něj, dokážou hrát kvalitní fotbal,“ uznal sílu protivníka důrazný bijec Jakub Tejkl.
Po vyrovnaném začátku měl dvě dobré příležitosti Tomáš Indra. Tím, že losinský kanonýr ani jednu nezhodnotil, jen potvrdil, že mu to ani zdaleka „nelepí“ jako v uplynulé sezóně.
Mohelnici stačilo velmi málo. V osmnácté minutě odcentrovat a k zadní tyči propadnutý míč uklidit do odkryté svatyně. Role zametače se ochotně ujal šťastlivec Martin Srdýnko, asistenci si připsal Petr Čank.

Nevýrazné Losiny se pokoušely o vyrovnání marně. Chyběla jim lehkost, myšlenka, rozdílový nápad. „Na všechno se strašně nadřeme. Nejen na gól, ale i na samotné vytvoření šance. Chybí nám lepší předfinální fáze. Když už se do nějaké kloudnější příležitosti dostaneme, tak ji nedáme. Fotbal, kterým se teď prezentujeme, si mi nelíbí,“ přiznal bez vytáček zklamaný Tejkl.
K pohřbu jeho mužstva došlo v 92. minutě. Vysunutý brankář Hatala při zahrávání trestného kopu z půlky hřiště trefil do zad před sebou stojícího Pospíšila, a protože hlavní rozhodčí Perutka nechal ve hře pokračovat, na prázdnou klec postupovali hned dva mohelničtí šťastlivci! „Nemáme žádnou tvář. Zvláště mladší kluci by se nad sebou měli zamyslet. Jakmile se nám herně nedaří, musíme to ubojovat. Tak jako dřív. Prohrát se může, ale s tím, že na trávníku potíte krev. A ne kolem protihráčů jen tancovat, abyste si náhodou neuděl bebínko. Ať si každý sáhne do svědomí. U některých jedinců mi připadá, že to mají slušně řečeno u zadku. Pokud se z čím dál smradlavější žumpy rychle nevyhrabeme, bude zle. Všechno je jen a jen o přístupu,“ hudroval naštvaný Jakub Tejkl. „A že máme zraněné hráče? Na to se vymlouvat nemůžeme. Skoro každý mančaft zápasí se zaplněnou marodkou.“

V mohelnické kabině panovala daleko radostnější nálada. „Zápas měl na krajský přebor velmi dobrou úroveň. Byl běhavý, soubojový a celkově kvalitní. Vyhráli jsme zaslouženě. Trochu mě mrzí, jak hloupě řešíme výhodné situace. Ve druhé půlce jdeme dvakrát do přečíslení dvou na jednoho a v obou případech vykouzlíme nepochopitelný ofsajd. Hlava mi to nebere. O našem vítězství mohlo být rozhodnuto dřív a jeho výše nemusela být pouze dvougólová,“ stál si za svým trenér Mohelnice Roman Kuba.

BRANKY

18. Srdýnko, 92. Vokoun. Diváci: 175.

VELKÉ LOSINY

D. Hatala – M. Kobza, J. Zatloukal, A. Bureš, Martin Kocourek, O. Žák, Hilbert, T. Maňka, Linet, L. Kováč, Indra. Střídali: 55. L. Hegner, 68. T. Kubíček, 68. Tejkl, 82. Bližňák.

MOHELNICE

Hora – Vokoun, Pinkava, Knýř, Šváb, Čank, Pauliny, Fišara, Srdýnko, Kožela, Ryba. Střídali: 68. Nantl, 87. Brulík, 90. M. Pospíšil.


Foto: Petr Fišer

Výhru Mohelnice zpečetil ve druhé minutě nastaveného času Martin Vokoun.


Sdílet na Facebooku Upozornit známého | Tisknout | Nahoru

NÁZORY K ČLÁNKU
Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.

Datum: 3.10.2019 10:48
Titulek: gólman
Autor: poustevník
souhlas 55 - nesouhlas 50
ještě bych dodal, že oba góly byly Hataly - u prvního nevím co chytal, centr mu letí malým vápnem a druhý způsobil tím, že chtěl trefit před sebou stojícího hráče. Jenže ho minul a trefil až dalšího, který stál v pořádku a pak šli na prázdnou. Kdyby nebyli útočníci Mohelnice takoví paliči tak to mohlo být min. 5

Reagovat

ZA KULTUROU ZADARMO

 VYHODNOCENÍ

V minulé soutěži se o volný vstup na zábřežský Akustikfest správnou odpovědí nikdo nepřihlásil, nemá tedy žádného výherce.