SPORT

Na spuštění znásobené pohromy stačilo několik málo sekund

11. září 2019, 14:00, téma FOTBAL, Petr Fišer


Šumperk – Herní výpadek, který trval necelé dvě minuty, a fotbalisté Šumperka se v nedělním dopoledni ocitli na kolenou. Aniž by stačili odfiltrovat hořkost z prvního inkasovaného gólu, snesla se na jejich hlavy další pohroma. Hodonínu stačilo jen několik vteřin k tomu, aby rozhodl o všem podstatném. Tři body putovaly na jih Moravy.

DIVIZE E
ŠUMPERK - HODONÍN
0:2 (0:0)


Na Tyršově stadiónu dobře věděli, že se poměří s těžkým kalibrem. Odpovídala tomu předzápasová taktika. Trenér Opravil upustil od dosavadního útočného rozestavení 4-3-3 a svým svěřencům naordinoval spíše defenzivní pojetí. Neměli bláznit, nikam se nehnat za každou cenu a odrážet hodonínské ataky v pevném bloku.

Zádrhel byl v tom, že se nevyvarovali chyb, ztrát a nepřesností. V páté minutě špatně rozehrál zadák Smrž a hosté premiérově otestovali pevnost brankové konstrukce. Při dorážce z malého vápna pak nezamířili přesně.

Šumperk čelil trvalé převaze precizněji hrajícího protivníka. Po nevalném odkopu Španihela jej od úvodní gólové zkázy dělilo několik centimetrů. Štěstí mu přálo i v minutě jedenadvacáté, kdy zápasový favorit pro změnu orazítkoval břevno. Mezitím se dvakrát vytáhl Martin Kreizl, jenž dokázal zpacifikovat střelu z úhlu i štiplavý projektil vypuštěný za hranicí dvaceti metrů směřující do šibenice.

Žlutomodří se osmělovali hodně pomalu. Jakmile byli schopni podržet míč na delší dobu, hra se postupně srovnávala. Když se ovšem zdálo, že přece jen získávají o něco pevnější půdu pod nohama, postihla je velká pohroma. Byla hned dvojnásobná…

V úvodním případě doplatili na několikanásobné zaváhání s prohraným soubojem jako „bonusem“. Radek Sasín ze středu pokutového území usměrnil balón za Kreizlova záda a Šumperk měl zaděláno na malér. Dvojnásobně to platilo po ztrátě Nimrichtra, která pustila sebevědomého soupeře do přečíslení tři na dva. Hodonínští šikulové zakombinovali na jedničku a David Michna podél gólmana přidal druhou trefu do černého.

Hosté se za stavu 0:2 spokojili s výsledkovou údržbou a hájením získaného náskoku. Nadvláda nad utkáním se jim vymkla z kontroly pouze jednou, když pustili do dlouhého úniku Yevhena Ostrovku. Ukrajinský rychlík dojel až před brankáře, v rozhodující chvíli si ale nepotykal se střeleckou dokonalostí. Další ofenzivní pokusy domácího celku byly plané a ohrožení protivníkovy svatyně nepřinesly. „Hodonín ukázal, že oplývá značnou kvalitou a že sice působí v divizi, ale úrovní atakuje třetí ligu. A to i po rozpočtové stránce. Mohli jsme jen překvapit, což se nám bohužel nepodařilo. Celý zápas jsme ztratili během jedné minuty. Je vidět, jak moc nám chybí zkušený organizátor hry. V sobotu jedeme do Přerova a pro oba mančafty to bude důležité utkání o šest bodů. I když zadarmo určitě nic nedostaneme, je potřeba vyhrát, abychom se mohli usadit v klidnějším středu tabulky,“ vyhlížel s předstihem víkendovou řežbu na Hané vedoucí šumperského týmu Ladislav Šabo.

BRANKY: 57. Sasín, 58. Michna. Diváci: 107.
ŠUMPERK: Kreizl – Olejník, M. Smrž, Španihel, Jurásek – Tran Chi Dong, Demeter, J. Nimrichtr, Bernard, Ostrovka – Podhorný. Střídali: 61. Šumbera, 73. P. Dostál, 79. Nosál, 84. A. Žák.


Foto: Petr Fišer

Šumperku to směrem dozadu zatím moc nefunguje. V šesti zápasech dohromady obdržel čtrnáct gólů.


Sdílet na Facebooku Upozornit známého | Tisknout | Nahoru

NÁZORY K ČLÁNKU
Tento článek dosud nikdo neokomentoval, přidejte svůj názor.

ZA KULTUROU ZADARMO

 VYHODNOCENÍ

V minulé soutěži se o volný vstup na zábřežský Akustikfest správnou odpovědí nikdo nepřihlásil, nemá tedy žádného výherce.