SPORT

Fotbalové Vikýřovice dál válí, z pozice soutěžního nováčka stále plní na sto procent

28. srpna 2019, 13:00, téma FOTBAL, Petr Fišer


Nový Malín – Spanilá jízda vikýřovických fotbalistů po návratu do krajské soutěže je stále aktuální. Svěřenci Jiřího Silného potvrdili, že jim venkovní zápasy svědčí, a na konto si připsali už třetí suverénní vítězství. Po Loučné a Štítech přehráli i Nový Malín.

NOVÝ MALÍN - VIKÝŘOVICE
0:3 (0:1)
I. B TŘÍDA C


Na první střelecký pokus se dlouho nečekalo. I když to domácí záložník Tomáš Valenta zkoušel pohotově a vcelku nadějně, strážce Koukola se překonat nenechal a prudkou ránu vytěsnil mimo tři tyče.

Na dlouho to bylo jediné ohrožení branky. Aktéři zápasu se v úvodu nemohli dostat do správného tempa a v rámci chodící oťukávané šetřili se vším, co dělá z fotbalu atraktivní sport.
Přihlížející diváky donutila ke zvýšení pozornosti až hlavička Horáka po rohovém kopu Macka.

Druhý jmenovaný byl o chvíli později skosen k zemi pomalejším Diblíkem, a přestože se jednalo o zákrok hodně „smradlavý“, penalta se nepískala. Na druhé straně zaujal pouze brejk Valíčka, který kvůli váhavosti malínského středopolaře zaplul do kategorie promrhaných příležitostí.
Gólově se urodilo ve 28. minutě. Jiří Uvízl si po autovém vhazování pokryl míč, využil zaspání a nedůslednosti soupeřových obránců a šikovným obstřelem umístil balón ke vzdálenější tyči.

Vedoucí trefou uklidněné Vikýřovice byly čím dál nebezpečnější. Po jednom smrtícím kontru, do nějž se zapojili bratři Uvízlové, byl blízko k navýšení nejtěsnějšího náskoku Martin Macek. Nejhezčí souhru zahajovacího dějství ale k dokonalosti nevypiloval. A když zanedlouho nato stejný bomber znovu nechal vyniknout gólmana Laščáka, do kabin se šlo za průběžného stavu 0:1.

Malínu nechyběla snaha. Z fotbalového hlediska byla ovšem planá a krajně neúčinná. Po přihrávce od Holomka vyzkoušel osud Šafář, avšak bránu se mu zasáhnout nepovedlo. Lepší parametry měl trestný kop Žalmana. Laščák byl opět na místě a připsal si další úspěšný zákrok.
Podruhé kapituloval v 63. minutě. Aktivní Macek předložil herní náčiní před Lukáše Kováče a ten už měl snadnou práci. V pozici zametače se nezmýlil a zvýšil na dvoubrankový rozdíl.

Zatímco vikýřovická převaha narůstala, Nový Malín zabředával do gradujícího útlumu. Stoprocentně to platilo poté, co mu po pravém křídle upláchl neúnavný Macek. Jakmile v těsné blízkosti břevna málem protrhl síť, nebylo co řešit. Hotovo, vymalováno.
Zbytek rozhodnutého střetnutí se odvíjel za pokračující nadvlády tabulkového lídra. Jeho dominanci mohly výsledkově zdokonalit tutovky Macka a Kováče. Jenže zůstalo pouze u šancí. Zaměstnaný
Laščák další gólové pohromy nepřipustil a uchránil svůj tým od většího debaklu.

BRANKY: 28. J. Uvízl, 63. L. Kováč, 74. M. Macek. Diváci: 230.
NOVÝ MALÍN: D. Laščák – Diblík, Janda, Mrázek, Šindler, Pyšný, Valíček, T. Valenta, Šafář, Holomek, Damiančík. Střídali: 46. J. Palatka, 78. K. Palatka.
VIKÝŘOVICE: Koukola – Kovalec, T. Černohous, M. Uvízl, M. Žalman, L. Horák, M. Křesina, Tomášek, Macek, L. Kováč, J. Uvízl. Střídal: 78. V. Mičo.


Foto: Petr Fišer

Jiří Uvízl gólově nestrádá ani v I. B třídě. Nový Malín načal vedoucí trefou.

 


Sdílet na Facebooku Upozornit známého | Tisknout | Nahoru

NÁZORY K ČLÁNKU
Tento článek dosud nikdo neokomentoval, přidejte svůj názor.

ZA KULTUROU ZADARMO

 VYHODNOCENÍ

V minulé soutěži se o volný vstup na zábřežský Akustikfest správnou odpovědí nikdo nepřihlásil, nemá tedy žádného výherce.