SPORT

Bratři Čiklové sestřelili vikýřovického lídra. Trunkát má po ostrém zákroku zlomený kotník

18. září 2019, 13:00, téma FOTBAL, Petr Fišer


Vikýřovice – Až do sobotního odpoledne proplouvala vikýřovická loď soutěžními peřejemi bez bodové újmy. A pak to přišlo. Náraz jako hrom. Pevnou překážku před ni nastražili bratři Čiklové. Petr a David se shodně prostříleli k hattricku.

 VIKÝŘOVICE - LIBINA
3:6 (2:1)
I. B TŘÍDA C


Trenér Vikýřovic Jiří Silný skousával premiérovou porážku velmi složitě. Kdyby mohl, tak by ještě v neděli před obědem vraždil. „Jsem strašně naštvaný. V největší míře na svoje hráče. Pokud budou hrát podle sebe a na trávníku si dělat, co se jim zlíbí, budeme mít problémy i se slabšími soupeři. Rychlé libinské útočníky nebránili tak, jak měli,“ zlobil se rozladěný kouč.
Na předzápasovém srazu se mu hlásilo pouhých jedenáct fotbalistů. „Je to pořád dokola. Kvůli oslavám nám chyběli Macek a Bílek. Lukáše Kováče přemluvili k návratu do Losin. Z různých důvodů nám vypadlo pět hráčů, a tak jsme na lavce neměli vůbec nikoho,“ postěžoval si.
Domácímu týmu se podařilo otočit nepříznivý stav 0:1. Michal Žalman vyrovnal kuriózním gólem přímo z rohu. O tři minuty později dostal přesnou kolmici Jiří Uvízl, a protože zamířil přesně, hostitelé mohli být na koni. Jenže nebyli. „Kluky jsem v kabině upozorňoval na to, že ani zdaleka není nic rozhodnutého. Že jsou libinští rychlíci kousaví. Ať k nim přistupují daleko důsledněji a nedávají jim tolik prostoru. Jako bych mluvil do větru. Z naší strany to nebyl fotbal, ale cirkus.“

Silnému hnul žlučí nejen lajdácký přístup jeho svěřenců. Nervovou soustavu nakrknutého lodivoda důkladně zatížil zákrok na záložníka Trunkáta. „Protihráč ho zasáhl ošklivým skluzem na stojnou nohu. Nemůžu se zbavit přesvědčení, že se zjevným úmyslem, aby ho zfauloval. Dopadlo to tak, že Trunkátovi zlomil kotník. I když to byla prasárna na jasnou červenou kartu, hlavní rozhodčí byl jiného názoru. Bohužel netrestal ani nečisté gladiátorské hry pořádané na naše útočníky. Takhle se přece nedá hrát. Bylo to až tristní, s korektním fotbalem to nemělo nic společného. Tohle není stížnost, tohle jsou holá fakta.“

Libina se nakonec prostřílela k překvapivému vítězství. V závěrečných minutách jí čelilo jen osm statečných. Zraněný Trunkát musel vystřídat a kvůli bolavým achilovkám vynuceně odstoupil i Černohous. Předčasně ze scény se odporoučel také brankář Koukola. Mimo pokutové území podrazil unikajícího Petra Čikla a zápasový soudce mu udělil oprávněnou červenou kartu. „Zápas jsme si prohráli sami vlastní nedisciplinovaností. Neplnili jsme pokyny a naše hra byla špatná. Nebudu lhát, jsem fakt nasraný,“ neskrýval své nevalné rozpoložení Jiří Silný.

BRANKY

35. M. Žalman, 38. J. Uvízl, 68. L. Horák – 21., 61. a 85. P. Čikl, 58., 74. a 81. D. Čikl. Diváci: 220.

VIKÝŘOVICE

Koukola – M. Uvízl, J. Uvízl, M. Křesina, Trunkát, Křepelka, M. Žalman, L. Horák, Tomášek, T. Černohous, Mičo.

LIBINA

Ptáček – Hasník, J. Štěpán, Bednář, Brijar, Langman, L. Procházka, Straka, P. Čikl, E. Skácel, D. Čikl. Střídali: 67. Kaller, 70. Tisoň, 84. Johan.



Foto: Petr Fišer

Vikýřovické mužstvo, jehož kapitánem je Richard Tomášek, poprvé v sezóně padlo. Porážka to byla hodně bolavá.


Sdílet na Facebooku Upozornit známého | Tisknout | Nahoru

NÁZORY K ČLÁNKU
Tento článek dosud nikdo neokomentoval, přidejte svůj názor.

ZA KULTUROU ZADARMO

 VYHODNOCENÍ

V minulé soutěži se o volný vstup na zábřežský Akustikfest správnou odpovědí nikdo nepřihlásil, nemá tedy žádného výherce.