ZPRAVODAJSTVÍ

Tornádo smetlo ze židlí zaměstnance obce

13. února 2020, 08:45, Jaroslav Kropáč


Loučná nad Desnou – Zatímco jedni považují propuštění části zaměstnanců obecního úřadu v Loučné nad Desnou za normální věc, která se běžně děje i v jiných vesnicích, další mluví o nepřiměřeném nátlaku ze strany obce na odchod nepohodlných pracovníků. Jejich „vyhazov“ teď v Loučné řeší všichni.

 „Je to směšné. Nějaké obviňování z nátlaku je naprosto mimo realitu. Všichni dotčení zaměstnanci podepsali svoje výpovědi dobrovolně, jednání o ukončení pracovního poměru probíhalo před svědky a právním zástupcem,“ reagovala na dotaz naší redakce starostka Loučné nad Desnou Petra Harazímová.

Týden na severu má k dispozici dopis, který propuštění zaměstnanci obce poslali všem zastupitelům. Libor Turek i Hana Bližňáková v něm tvrdí, že kvůli rozvázání pracovního poměru na ně byl vyvíjen nátlak a důvody pro svůj „vyhazov“ rozporují.

„Při jednání jsem uvedla, že se chci poradit se svým právním zástupcem. To mi nebylo umožněno. Naopak právník, zastupující obec, na mě vyvíjel psychický nátlak, ať výpověď podepíši hned,“ uvedla Bližňáková.

S personálními potížemi se má potýkat také dům s pečovatelkou službou v Loučné nad Desnou. Po propuštění bývalé vedoucí pracovnice tam údajně selhává poskytování základních sociálních služeb. Redakci našeho týdeníku na to upozornily přímo rodiny samotných klientů.


Sdílet na Facebooku Upozornit známého | Tisknout | Nahoru

NÁZORY K ČLÁNKU
Reagovat na příspěvek:
Datum: 19.2.2020 16:14
Titulek: Re: Žumpa
Autor: Chování
A jaké chování má rodina Bližňákovic?
Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.

Jméno:

E-mail:

Titulek:

Text:
 

Zadejte, prosím, aktuální rok (4 číslice):


ZA KULTUROU ZADARMO

 VYHODNOCENÍ

V minulé soutěži se o volný vstup na zábřežský Akustikfest správnou odpovědí nikdo nepřihlásil, nemá tedy žádného výherce.