ZPRAVODAJSTVÍ

Z policejní linky - 15. týden

12. dubna 2020, 20:00, téma Z POLICEJNÍ LINKY, BH
  • Peníze si ponechal někdo jiný
  • Vážná dopravní nehoda motorkáře
  • Z vozu zmizela kola
  • Alkohol za volantem
  • Nález velkého množství munice

Peníze si ponechal někdo jiný
Mohelnice – Mohelničtí policisté v těchto dnech zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu zatajení věci. Obrátil se na ně jednapadesátiletý muž, který si před časem vybral v Mohelnici v bankomatu finanční hotovost ve výši 15 tisíc korun. Byl však roztržitý a hotovost si zapomněl odebrat. Po chvíli si svou chybu uvědomil a k bankomatu se vrátil. Peníze tam už ale nenašel. Kam se peníze poděly, se nyní snaží zjistit policisté.

Vážná dopravní nehoda motorkáře
Lesnice – U Lesnice se odehrála vážná dopravní nehoda. V úterý 7. dubna okolo půl šesté odpoledne jel šestačtyřicetiletý muž na motocyklu značky Yamaha ve směru od obce Sudkov na Lesnici. Při projíždění táhlou levotočivou zatáčkou nezvládl řízení, vyjel vpravo mimo silnici a narazil do stromu. Řidič utrpěl při nehodě zranění, se kterým musel být letecky transportován do Olomouce. Zda byl řidič ovlivněn alkoholem, nemohli policisté na místě prověřit kvůli jeho zraněním, proto u něj nařídili odběr krve. Způsobená škoda na motocyklu byla předběžně vyčíslena na 50 tisíc korun. Přesnou příčinu nehody policisté dále zjišťují.



Z vozu zmizela kola
Písařov – Nové pneumatiky si přišel pořídit dosud neznámý pachatel do Písařova. V noci na úterý 7. dubna překonal oplocení soukromého areálu, kde byl zaparkován automobil Škoda 105. Z odstaveného vozu odmontoval všechny čtyři kola. Na plechových discích byly „obuty“ nové pneumatiky značky Barum. Svým jednáním způsobil neznámý pachatel škodu za 8 tisíc korun.

Alkohol za volantem
Šumperk – O víkendu zastavili policisté na Šumpersku dva řidiče, kteří jeli pod vlivem alkoholu. Na prvního natrefila hlídka v sobotu 4. dubna v brzkých ranních hodinách v Šumperku. Na ulici Prievidzská policisté zastavili vůz značky Mazda. Za volantem seděl čtyřiadvacetiletý mladík. Protože měli policisté podezření, že je mladý řidič ovlivněn alkoholem, vyzvali ho k orientační dechové zkoušce. Podezření policistů se potvrdilo. Zkouška byla pozitivní s výsledkem 1,94 promile alkoholu.
Hanušovice – V neděli 5. dubna večer zastavila policejní hlídka v Hanušovicích vůz značky Suzuki s čtyřiašedesátiletý řidičem. I u tohoto řidiče měli policisté podezření, že před jízdnou požil alkohol. Orientační dechová zkouška vyšla pozitivně, a to 1,46 promile alkoholu. Nyní jsou oba řidiči důvodně podezřelí ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, za který jim hrozí až trest odnětí svobody na jeden rok.

Nález velkého množství munice
Bludov – Nález munice oznámil na policii prostřednictvím linky 158 čtyřiatřicetiletý muž. Ten v lese u Bludova našel čtyři kusy zrezivělé munice. Policejní hlídka místo nálezu zajistila do doby, než přijeli policejní pyrotechnici. Pyrotechnici však nezajistili pouze munice, které našel muž. Na místě nalezli celkem sedmdesát kusů výbušnin. Pětašedesát dělostřeleckých min odvezli k likvidaci a zbývajících pět ručních granátů zneškodnili na místě.


Doporučit tento článek přátelům na FacebookuSdílet na Facebooku Poslat známému e-mailem upozornění o tomto článkuUpozornit známého Verze pro tiskTisknout NahoruNahoru

NÁZORY K ČLÁNKU
Tento článek dosud nikdo neokomentoval, přidejte svůj názor.

ZA KULTUROU ZADARMO

 VYHODNOCENÍ

V minulé soutěži se o volný vstup na zábřežský Akustikfest správnou odpovědí nikdo nepřihlásil, nemá tedy žádného výherce.