SPORT

Stuchlý na všechno nestačil, lákavé derby vyhrál šumperský favorit

16. ledna 2020, 14:00, Petr Fišer
Šumperk – Postupně „vyřídil“ tři domácí borce. Jenže to nestačilo. Velezkušeného veterána Rostislava Stuchlého nepodpořili vlastní spoluhráči, což se ukázalo jako klíčové. Stolní tenisté Šumperka natáhli vítěznou šňůru o další zápas, Mohelnici zdolali se suverenitou sobě vlastní.

Zatímco všechny ostatní duely dvanáctého kola divize přišly na řadu až o víkendu, očekávaný šlágr dvou nejvýše postavených týmů průběžného pořadí se předehrával už v pondělním večeru. Hostitelé neponechali nic náhodě a na okresního rivala a nejvážnějšího tabulkového pronásledovatele vyrukovali v nejsilnější sestavě. Tedy i s Petrem Wiesnerem a Milanem Rabenseifnerem.

Regionální derby měli pod kontrolou od samého úvodu. Zahajovací čtyřhry rozhodli ve svůj prospěch v nejkratší možné době a žádné větší drama nepřipouštěli ani v následujících singlech. Z narůstajícího klidu a pohody je vyrušoval pouze záškodník Stuchlý, jenž naplno prokazoval nesporné kvality.
Mohelnický problém se skrýval ve skutečnosti, že zbývající trojice ve dvouhrách paběrkovala. Na své protivníky, kteří s raketou v ruce operovali na druhé straně stolu, nevyzrál Petr Jarmar, Jan Hojgr ani Martin Ellner. Suma sumárum: jedna velká nula!

DIVIZE

ŠUMPERK – MOHELNICE 10:3. Rabenseifner, P. Wiesner – Stuchlý, Jarmar 3:0, Šubčík, Žvátora – Hojgr, Ellner 3:0, Šubčík – Stuchlý 1:3, P. Wiesner – Hojgr 3:2, Rabenseifner – Jarmar 3:0, Žvátora – Ellner 3:1, P. Wiesner – Stuchlý 2:3, Rabenseifner – Hojgr 3:0, Žvátora – Jarmar 3:0, Šubčík – Ellner 3:1, Rabenseifner – Stuchlý 1:3, Žvátora – Hojgr 3:0, Šubčík – Jarmar 3:0.
DALŠÍ PROGRAM: sobota 25. ledna: 10.00 Chropyně B – Mohelnice, 11.00 Ondratice – Šumperk, 17.00 Chropyně B – Šumperk, Ondratice – Mohelnice.



Foto: Petr Fišer

Miroslav Žvátora = jedna z největších šumperských stálic


Doporučit tento článek přátelům na FacebookuSdílet na Facebooku Poslat známému e-mailem upozornění o tomto článkuUpozornit známého Verze pro tiskTisknout NahoruNahoru

NÁZORY K ČLÁNKU
Tento článek dosud nikdo neokomentoval, přidejte svůj názor.

ZA KULTUROU ZADARMO

 VYHODNOCENÍ

V minulé soutěži se o volný vstup na zábřežský Akustikfest správnou odpovědí nikdo nepřihlásil, nemá tedy žádného výherce.