ZPRAVODAJSTVÍ

Sjezd z Ovčárny ukončil lyžař v nemocnici

23. dubna 2020, 11:25, -red-
Zlomeninu nohy utrpěl v úterý 21. dubna lyžař na Ovčárně. Nezvládl sjezd na lyžích, upadl a zlomil si přitom nohu. Záměr převézt muže do nemocnice sanitkou nakonec záchranáři vyměnili za transport vrtulníkem.
„I přes nouzový stav v zemi je zde mnoho lyžařů, kteří si chtějí užít zřejmě poslední otevřený areál. Všichni by však měli dodržovat pravidla bezpečného pohybu na sjezdovkách,“ uvedl Jiří Hejtmánek z Horské služby Jeseníky, který u zraněného muže zasahoval.

Záchranáři uložili devětačtyřicetiletého lyžaře do vakuové podložky a převezli ho na blízké parkoviště, kam si pro něj přiletěl vrtulník letecké záchranky z Ostravy.

Právě konec lyžařské sezóny bývá podle statistik nejnebezpečnější – u lyžařů roste sebevědomí, zároveň klesá opatrnost a sjezdovky pokrývají vydřená místa beze sněhu.





Doporučit tento článek přátelům na FacebookuSdílet na Facebooku Poslat známému e-mailem upozornění o tomto článkuUpozornit známého Verze pro tiskTisknout NahoruNahoru

Vaše jméno: (povinné)

E-mail příjemce: (povinné)
Více příjemců lze oddělit čárkou či středníkem.

Komentář:

NÁZORY K ČLÁNKU
Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.

Datum: 26.4.2020 15:42
Titulek: zadna
Autor: adolf
30
zadna skoda
Reagovat

ZA KULTUROU ZADARMO

 VYHODNOCENÍ

V minulé soutěži se o volný vstup na zábřežský Akustikfest správnou odpovědí nikdo nepřihlásil, nemá tedy žádného výherce.