SPORT

POTVRZENO! Šéf Draků přihlásil první ligu

22. května 2020, 11:15, téma HOKEJ, -ivet-
ŠUMPERK – Místo Kopřivnice nebo Nového Jičína začnou jezdit na Tyršův stadion slavné kluby z Kladna, Jihlavy, Prahy či Vsetína. I když šéf hokejových Draků Vladimír Velčovský podal přihlášku do Chance ligy s dostatečným předstihem, po sérii složitých jednání oficiálně potvrdil účast Šumperka v kvalitnější soutěži až ve čtvrtek.
Dračí rodina se vrací do lepší společnosti po čtyřech letech. „Po důkladném zvážení všech rizik, a naopak prestiže nabízené soutěže, jsme se rozhodli první ligu přihlásit a udělat maximum pro potěchu hokejového fanouška ze Šumperska i vzdálenějšího okolí. Naše snaha povede k tomu, abychom se pohybovali v klidných vodách tabulky, naplňovali Škoda arénu, a hlavně dodržovali všechny své závazky,“ řekl Velčovský.

„Sezóna bude velice těžká. Prakticky celý svět je během několika měsíců vzhůru nohama. Několik stěžejních partnerů se dosud nevyjádřilo, jestli jsou nám schopni pomoci. Někteří zůstávají na stejných pozicích. Jiní museli, alespoň prozatím, podporu ukončit. Také z tohoto důvodu si nedokážu představit, že by se mělo hrát bez diváků, nebo s omezeným počtem. Je potřeba si férově říct, že ekonomika bude trvale ovlivňovat činnost klubu,“ dodal šumperský „boss“.

Draky doprovodí do lákavější sportovní destinace další dva nováčci. Jedinečnou možnost neodmítlo Vrchlabí a ani kolínští Kozlové.

Na co se fanoušci můžou těšit?


Kdyby se svým Kladnem dorazil legendární Jaromír Jágr, stařičká hala by se jistojistě zaplnila až po střechu a praskala by ve švech.

Divácky méně atraktivní souboje proti tuctovým a pořád dokola stejným soupeřům vystřídají daleko lákavější řežby se slavnými českými velikány Duklou Jihlava či Slavií Praha. Mezi opory týmu z hlavního města patří exšumperský forvard Daniel Vrdlovec.

Derby s hanáckými rivaly z Přerova a Prostějova byly vždycky třaskavé a nabité událostmi. Docházelo k nim nejen na ledě, ale i v hledišti. Od nového ročníku se znovu změní v aktuální téma.
Na seznam největších favoritů se stejně jako loni zařadí hokejisté Vsetína. Vedení valašského klubu se po skončení nedohrané sezóny rozloučilo se stávajícím hlavním trenérem, jímž byl rodák ze Šumperka Jiří Dopita.

Ač se jedná „pouze“ o druhou nejvyšší soutěž, absencemi známých osobností rozhodně netrpí. Parádní posilu nedávno představily Litoměřice. Z daleké Ostravy se jim upsal vítkovický tvrďák a čtyřnásobný reprezentant Jan Výtisk.

Dlouholetý litvínovský patriot Michal Trávníček se může honosit titulem extraligového šampióna. V nižším soutěžním patře bude tvrdit muziku hned několik korunovaných mistrů. Čtyřicetiletého matadora získalo do svých řad Ústí nad Labem.

OBSAZENÍ PRVNÍ LIGY


Havířov, Kadaň, Třebíč, Kladno, Chomutov, Prostějov, Ústí nad Labem, Přerov, Litoměřice, Slavia Praha, Poruba, Frýdek-Místek, Jihlava, Benátky nad Jizerou, Sokolov, Vsetín, Vrchlabí, Kolín, Šumperk.





Doporučit tento článek přátelům na FacebookuSdílet na Facebooku Poslat známému e-mailem upozornění o tomto článkuUpozornit známého Verze pro tiskTisknout NahoruNahoru

NÁZORY K ČLÁNKU
Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.

Datum: 22.5.2020 13:10
Titulek: Bez titulku
Autor: aNONYM
123
124
Šumperk škrtá v rozpočtu kde může, tak jsem zvědavej, kolik vysype na tuto pro občany veledůležitou činnost cirkusu principála Velčovského :-/
Reagovat
Datum: 22.5.2020 22:08
Titulek: Re: Bez titulku
Autor: Franta
154
Dle mých info město finančně nepodpořilo postup do 1. ligy, což být VV, tak se jim na to vys... Fuj město, které nepodpoří klub, který přivede do města takovou soutěž a zábavu pro lidi. Zvlášť v této blbé době bych čekal podporu od města. Kam chodí více lidí? Jsem nasr.... na město, vyhazují peníze na jiné hovadiny, jsou zadluženi na mnoho let a takovou zábavu nepodpoří. Klubu teda nezávidím mít takové radní. Hnus...
Reagovat
Datum: 23.5.2020 07:21
Titulek: Re: Bez titulku
Autor: Xxx
115
127
Nepodpoří???uz do toho cirkusu nalilo za ty léta tolik milionu,ze to je naopak největší hanba.Kez by se na to Velcovsky vykašlal a tahnul :)
Reagovat
Datum: 23.5.2020 11:09
Titulek: Re: Bez titulku
Autor: Zdena
113
111
Ale podpoří, letos přes 3,5 mega. Město zatím poškrtalo skoro 60 mega kde se dalo, včetně mládežnického hokeje, nebo parkoviště pro bazén na Benátkách. Na profi hokej se nesáhlo, ten je posvátný a bude se dotovat, i kdyby na nic jinýho nebylo. Viz poslední změny rozpočtu: https://www.sumperk.cz/filemanager/files/820980.pdf
Reagovat
Datum: 22.5.2020 18:42
Titulek: Bez titulku
Autor: Divák Divadelní
143
Velebnosti vše odpuštěno. Děkuji a držím palce
Reagovat
Datum: 24.5.2020 12:53
Titulek: Konečně...
Autor: Roman
118
... už bylo na čase!!!!
Reagovat
Datum: 24.5.2020 21:40
Titulek: město Šumperk opět nasypalo miliony do hokeje
Autor: Bobby Orr
98
114
Absolutní priorita v našem městě je hokej. Bez něj se zastaví růst, čas, vývoj, Země se přestabne otáčet. Vůbec nechápu jak je možné bez hokeje žít, to prostě nejde!!! Podpora Hokej 2003 3,5 mil Kč, Mladí Draci mládežnická družstva částka 4,4 mil Kč.
Reagovat
Datum: 26.5.2020 08:08
Titulek: skoda
Autor: adolf
100
skoda penez na cu...y
Reagovat

ZA KULTUROU ZADARMO

 VYHODNOCENÍ

V minulé soutěži se o volný vstup na zábřežský Akustikfest správnou odpovědí nikdo nepřihlásil, nemá tedy žádného výherce.