ZPRAVODAJSTVÍ

Koronavirus má fatální dopady na cestovní ruch v našem kraji

14. května 2020, 17:04, -rej-
OKRES – Omezení týkající se covid-19 má dramatické dopady na cestovní ruch v regionu. Dřívější obavy teď jasně potvrdila data Českého statistického úřadu (ČSÚ) v Olomouci. V březnu klesla návštěvnost ubytovacích zařízení o polovinu.
„Data za leden a únor ještě ukazovala na meziroční nárůst počtu hostů v ubytovacích zařízeních. V březnu přišel propad o 54 procent,“ uvedla Jarmila Benešová z oddělení informačních služeb ČSÚ.

V dubnu a květnu bude úbytek návštěvníků patrně pokračovat. Meziroční pokles přitom může být ještě větší než v předminulém měsíci.

„Vloni jsem měl touto dobou zamluvené pokoje na celé léto. Letos nejsem ani na polovině. Lidi trápí nejistota. Neví, jaká omezení budou platit o prázdninách a také jaká bude zdravotní situace. Hosté nechtějí riskovat, že se někde nakazí,“ dodal Jiří Vlašánek, majitel penzionu v Jeseníkách.





Doporučit tento článek přátelům na FacebookuSdílet na Facebooku Poslat známému e-mailem upozornění o tomto článkuUpozornit známého Verze pro tiskTisknout NahoruNahoru

NÁZORY K ČLÁNKU
Reagovat na příspěvek:
Datum: 16.5.2020 16:13
Titulek: Za to nemůže koronavirus,
Autor: Jarda
Ale debilní politici, kteří zakázali lidem nejen podnikat. Já nemohl na koncert, který jsem si ZAPLATIL (kdo mi ty peníze vrátí? - 1.300,- Kč), nadobro zůstane zavřená moje oblíbená hospoda, protože majitel končí...

Když tak ti politici touží po "čínském" a pokud zkusí ještě jednou tímto způsobem likvidovat ekonomiku, sednu na vlak do Práglu a vyléčím je tradiční čínskou medicínou - akupunkturou vidlema.
Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.

Jméno:

E-mail:

Titulek:

Text:
 

Zadejte, prosím, aktuální rok (4 číslice):

ZA KULTUROU ZADARMO

 VYHODNOCENÍ

V minulé soutěži se o volný vstup na zábřežský Akustikfest správnou odpovědí nikdo nepřihlásil, nemá tedy žádného výherce.