POZNÁMKA JK

Klidně remcejte

31. července 2018, 10:00, téma POZNÁMKA JK, Jaroslav Kropáč
Počasí má docela blízko politice. Je nevyzpytatelné, každou chvíli se mění a nadávat můžeme na jakýkoli jeho stav. Ať je horko, nebo zima, déšť, či sucho, stěžovat si můžeme vždycky. Přemýšlel jsem, proč to děláme. Možná proto, abychom si ulevili. A docela to funguje.

Také spílání na politické poměry může mít na člověka pozitivní efekt. Jednak si tím také ulevíme, a navíc nadávkami můžeme leccos změnit. Politici totiž hlas lidu dokážou vyslyšet mnohem lépe než počasí. Studenou frontu nepřemluvíme a tlakovou níži také ne. Naproti tomu poslanci, senátoři i prezidenti často mluví tak, jak to chce voličská většina slyšet. A když se na ně pořádně zatlačí, časem tak začnou i jednat.
Sečteno a podtrženo – ať už nadáváte na změnu klimatu nebo papaláše, remcání duši prospívá. Bývaly doby, kdy jsme si nahlas stěžovat nemohli. Dnes nás nikdo nedusí, takže je docela přirozené, že nadáváme víc než před lety.

Na stejné téma
Časy se mění , 30. října 2018
Držme palce a doufejme, 9. října 2018
Patnáctka, 25. září 2018
Mlčení nevadí, 4. září 2018


Doporučit tento článek přátelům na FacebookuSdílet na Facebooku Poslat známému e-mailem upozornění o tomto článkuUpozornit známého Verze pro tiskTisknout NahoruNahoru

NÁZORY K ČLÁNKU
Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.

Datum: 1.8.2018 14:16
Titulek: Zkušenost
Autor: Občan
172
160
Kdysi jsem jako mladý blázen plný ideálů vlezl do ODS s vírou, že tam něco změním k lepšímu. Než jsem se stihl rozkoukat, tak nás Valach s gulama zrušil kvůli tomu, že jsme Ivánkovi Langerovi začli kazit jeho regionální kšefty. Tak asi tak.
Reagovat
Datum: 1.8.2018 18:05
Titulek: Re: Zkušenost
Autor: Nuch
150
174
Právě zdatní blbosti právního primitiva zneužili.
Reagovat
Datum: 2.8.2018 14:16
Titulek: Re: Zkušenost
Autor: Občan
171
155
Nikoliv zdatní, ale všehoschopní.
Reagovat

ZA KULTUROU ZADARMO

 VYHODNOCENÍ

V minulé soutěži se o volný vstup na zábřežský Akustikfest správnou odpovědí nikdo nepřihlásil, nemá tedy žádného výherce.