KULTURA

Keltská hudba a tance počtvrté ovládnou Šumperk. Zahrají kapely Ginevra, Happy to Meet a Chip&Co, zatančí tanečníci ze souboru Démáirt

29. ledna 2020, 20:00, Vladimíra Bartoňová
Šumperk – Na základě každoročně vzrůstající účasti i nadšených reakcí publika se keltská muzika i tanec v Šumperku těší velké přízni. Čtvrtý ročník Keltského večera se letos uskuteční v sobotu 15. února od sedmi večer ve velkém sále Domu kultury. Kromě neotřelých hudebních vystoupení se návštěvníci opět dočkají ukázek tradičních tanců od nejlepších interpretů keltské hudby v České republice.

O první hudební vystoupení večera se postará kapela Ginevra, jejíž vlastní tvorba navázala na témata z české historie. Pověsti, balady, příběhy i historické události jsou pro tento soubor velkou inspirací již druhé desetiletí. Mezi písněmi můžete najít veselé skočné kramářské písničky, smutné balady, bojové chorály i skladby k zamyšlení,“ zve k návštěvě Horáková.

Středověká diskotéka

Pestrost témat inspirovaných středověkem podporuje i aranžmá písní spolu s nástrojovým obsazením – kytary, mandolína, elektrická basa, housle, flétny, konga, doplněné o repliky historických krumhornů a rytmických nástrojů. „Výstižné je označení tvorby Ginevry jako diskotéka Karla IV.,“ shnuje produkční Domu kultury.

„Přijďte zažít večer s Kelty a vůní pravé whisky.“

Jako druhá v pořadí nadchne svým energií nabitým pojetím irského rocku v českém a anglickém jazyce šumperskému publiku velmi dobře známá kapela Happy to Meet, která je často ozdobou mnoha letních festivalů.

Flétna a dudy

Na závěr celého večera vystoupí americko-česká skupina Chip&Co. Jejím frontmanem je flétnista a dudák Chip Doehring, který pochází z amerického města Baltimore, ale má také irské kořeny. Skupina míchá rock, pop i folk prvky a kromě klasických nástrojů zapojuje do instrumentace skotské a irské dudy. Spolupracuje s tanečníky světových jmen, jako jsou např. Anne-Marie Cunningham a Shane McAvinchey (Riverdance) nebo Stephen Scariff a Ronan Morgan (Lord Of the Dance). Program zároveň doplní ochutnávka kvalitní skotské whisky.

Vstupné na sezení je v předprodeji 200 korun, v den akce 250 korun. Více informací na získáte na www.dksumperk.cz.


Doporučit tento článek přátelům na FacebookuSdílet na Facebooku Poslat známému e-mailem upozornění o tomto článkuUpozornit známého Verze pro tiskTisknout NahoruNahoru

NÁZORY K ČLÁNKU
Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.

Jméno:

E-mail:

Titulek:

Text:
 

Zadejte, prosím, aktuální rok (4 číslice):

ZA KULTUROU ZADARMO

 VYHODNOCENÍ

V minulé soutěži se o volný vstup na zábřežský Akustikfest správnou odpovědí nikdo nepřihlásil, nemá tedy žádného výherce.