KULTURA

Hrát si s penězi děti baví

4. března 2020, 18:00, bav
Zábřeh – V únoru se v zábřežském muzeu otevřela nová interaktivní výstava Hrátky s penězi. Návštěvníka seznámí s vývojem platidel, od těch předmincovních přes kovové mince až po vznik papírových bankovek, a připomene i loňské 100. výročí vzniku československé koruny.

Chybět nemůže ani fenomén dnešní doby, kterým je jistě euro a eurozóna. Vše je prezentováno názorně s množstvím interaktivních prvků. Tím ale zábava nekončí. Malí návštěvníci si mohou například vyzkoušet hmatové prvky bankovek a naučit se tak rozeznat ty pravé od padělků.

„Máme tu obchůdek s pravými potravinami i zcela funkční sejf. Klíčem jsou správné odpovědi na otázky, rozmístěné v expozici,“ vypichuje zajímavosti Milan Dvořák ze zábřežského muzea, které výstavu hostí do poloviny dubna. Školám a větším kolektivům doporučuje objednat se na adrese zabreh@muzeum-sumperk.cz.


Doporučit tento článek přátelům na FacebookuSdílet na Facebooku Poslat známému e-mailem upozornění o tomto článkuUpozornit známého Verze pro tiskTisknout NahoruNahoru

NÁZORY K ČLÁNKU
Tento článek dosud nikdo neokomentoval, přidejte svůj názor.

ZA KULTUROU ZADARMO

 VYHODNOCENÍ

V minulé soutěži se o volný vstup na zábřežský Akustikfest správnou odpovědí nikdo nepřihlásil, nemá tedy žádného výherce.