SPORT

Březinová je stříbrná! Má titul vicemistryně

19. února 2014, 06:25, téma ATLETIKA, Petr Fišer
Praha - Tohle jméno si dobře zapamatujte. Ještě o něm uslyšíte. Šumperská atletka Pavlína Březinová se v Praze stala novopečenou vicemistryní republiky v halovém víceboji. A to v našlapané kategorii žen!

Už první zápolení - 60 metrů překážek - začalo nadějně. Časem 9.15 sekund si vyrovnala osobní rekord, kterého dosáhla "pod střechou". Okamžitě se to projevilo na průběžném pořadí, kde se zařadila na druhé místo.

Mezi její parádní disciplíny patří především skok vysoký. Nezklamala v něm ani tentokrát. Předvedla velmi slušných 172 centimetrů a svůj náskok na soupeřky za sebou ještě navýšila. Na první příčku se letem přes 181 cm vyhoupla pozdější šampionka Nela Severová z USK Praha.

V náročné kouli se Březinové po úvodních nezdarech podařilo poslat náčiní do vzdálenosti 10,48 m, a tak její ztráta nebyla vysoká. Všechny závodnice, které ji stíhaly, totiž přehodily "pouze" jedenáctimetrovou hranici.

Rozhodnout o druhé a třetí pozici se mělo v dálkařském sektoru. Nejprve z toho bylo 498 a poté daleko příznivějších 525 centimetrů. Odchovankyně Šumperka díky tomu zůstala v medailové přetahované, která slibovala obrovské drama. Bodové rozestupy se neustále zmenšovaly, zvláště mezi druhým a pátým místem bylo extrémně těsno.

Jestli se Pavlína Březinová chtěla podívat do "stříbrného ráje", nesměla Saše Mužíkové z pražské Slavie podlehnout o více než 6,5 vteřiny a Anetě Komrskové z USK o 1,5 sekundy. Běh na 800 metrů se vyvíjel hodně napínavě. Zvláště Mužíková to pořádně nakopla a při její závratné rychlosti to ze šumperského pohledu vypadalo spíše na bronz. Jenže v posledním kole došel Pražance dech, Březinová vzniklé manko stáhla na pouhé čtyři vteřiny a s celkovým součtem 3629 bodů vydřela naprosto zasloužené stříbro. Bravo!


Pavlína Březinová (vlevo) v elitní medailové společnosti.



Doporučit tento článek přátelům na FacebookuSdílet na Facebooku Poslat známému e-mailem upozornění o tomto článkuUpozornit známého Verze pro tiskTisknout NahoruNahoru

NÁZORY K ČLÁNKU
Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.

Datum: 20.2.2014 08:17
Titulek: jméno
Autor: jana
374
328
Autore článku - tak Pavlína (v článku)nebo Martina(na fotce)? Jinak moc blahopřeji.
Reagovat
Datum: 20.2.2014 09:26
Titulek: Re: jméno
Autor: aNONYM
418
439
Je to Pavlína a taky blahopřeju.
Reagovat
Datum: 20.2.2014 10:31
Titulek: Re: jméno
Autor: jana
525
389
Oprava fofrem - kdyby tak fungovalo všechno.
Reagovat

ZA KULTUROU ZADARMO

 VYHODNOCENÍ

V minulé soutěži se o volný vstup na zábřežský Akustikfest správnou odpovědí nikdo nepřihlásil, nemá tedy žádného výherce.