- Úvodní strana
- Zpravodajství
- Kultura
- Sport
- Inzerce
- Katalog firem
- Přidat firmu
- Polední menu
- MHD a jízdní řády
- Archiv
- Vyhledávání
- Články
- Bleskovky
- Rejnoviny
- Reklama
Také zde hostům nabízejí tradiční jesenické recepty připravované z místních surovin. Co třeba? Kdo chce ochutnat něco typického, zdravého a opravdu místního, měl by si dát pomazánku či polévku z medvědího česneku. Kdo i v Jeseníkách zateskní po kousku slunné Itálie, nechť ochutná biftek s grilovanou čerstvou zeleninou a pepřovou omáčkou. Maso pochází ze zvířete speciálního italského masného plemene Piemontese, které do kuchyně Kovárny dodává Zemědělské družstvo Agroholding Bernartice. Zvířata jsou zde chována pastevním způsobem, který má podstatný vliv na kvalitu masa.
Další specialitou jídelníčku Penzionu Kovárna je domácí čokoládový dortík, lehký nadýchaný dezert s podmanivou chutí.
V kuchyni vládne přímo majitelka paní Sekulová, která klade důraz na původ a kvalitu potravin a služeb.Vysokou místní gastronomii ocenil před pár dny také ruský generální konzul s rodinou. „Andrej Šaraškin byl ohromen nejen gastronomií, ale také zdejším klidem. Ocenil rovněž osobní a citlivý přístup majitelů,“ vypráví Andrea Závěšická z Jeseníky – Sdružení cestovního ruchu, která diplomata na cestě po Jeseníkách doprovázela. A dodává, že podle legendy v bývalé kovárně postavené již v 18. století, hodoval i sám císař Josef II.!
www.navstivtejeseniky.cz
Sdílet na Facebooku
Upozornit známého | Tisknout | Nahoru
VYHODNOCENÍ
V minulé soutěži se o volný vstup na zábřežský Akustikfest správnou odpovědí nikdo nepřihlásil, nemá tedy žádného výherce.