- Úvodní strana
- Zpravodajství
- Kultura
- Sport
- Inzerce
- Katalog firem
- Přidat firmu
- Polední menu
- MHD a jízdní řády
- Archiv
- Vyhledávání
- Články
- Bleskovky
- Rejnoviny
- Reklama
Hosté zde mohou ochutnat tradiční jesenické recepty připravované z místních surovin. Co třeba? Svíčkovou omáčku, vepřová žebra, paštiku ze zvěřiny s brusinkami, jelení guláš, křehké dančí medailonky, koloucha na smetaně s brusinkami a vyhlášené jsou místní rybí speciality. Pro ty, co rádi mlsají, je na menu Lesní pohár – rajská tečka za hlavním chodem.
Dobré jídlo v kulisách historického města na úpatí Rychlebských hor podtrhuje také příjemná obsluha a vstřícnost k návštěvníkům.
“Klademe velký důraz na osobní přístup k hostům a chceme, aby u nás cítili rodinnou a přátelskou atmosféru,“ vysvětluje majitel Zdeněk Průša, který několik let získával zkušenosti ve Vídni. Druhý z majitelů Jiří Daniel je myslivec a ví, jak důležité je dohlížet na kvalitu masa a jeho správnou přípravu. Jiří Daniel je zároveň včelař a vlastní med podává hostům k šálku čaje.
„Javornická Taverna na nás působila velmi útulným dojmem. Z majitelů je cítit, že své řemeslo dělají poctivě a s láskou,“ hodnotí návštěvu restaurace v podzámecké zástavbě Jánského Vrchu Lenka Dusová z Jeseníky – Sdružení cestovního ruchu.
Poblíž hotelu najdou milovníci zimních sportů lyžařské vleky a běžecké tratě. Bohaté vyžití zde najdou turisté a cyklisté i houbaři.
Restaurace Taverna má 55 míst, hotel 38 lůžek.
Sdílet na Facebooku
Upozornit známého | Tisknout | Nahoru
VYHODNOCENÍ
V minulé soutěži se o volný vstup na zábřežský Akustikfest správnou odpovědí nikdo nepřihlásil, nemá tedy žádného výherce.