SPORT

Sauna atletům nevadila, uspořádáním medailových hodů potvrdili příslušnost k moravské špičce

12. srpna 2015, 16:00, téma ATLETIKA, Petr Fišer, Tomáš Vykydal


Třinec - Dvě zlaté, dvě stříbrné a tři bronzové medaile. Mistrovství Moravy a Slezska bylo z pohledu šumperské atletiky velmi produktivní. Talentovaní sportovci sbírali u polských hranic nejen cenné kovy, ale zároveň vylepšovali své nejlepší osobní výkony.

 Bylo to jen čtrnáct dní předtím, co se v Třinci odehrávala soutěž družstev v dorosteneckých a juniorských kategoriích. Zmrzlí závodníci se navlékali do všeho, co měli po ruce. Teploměr se tehdy v uplakaném deštivém dni nevyšplhal nad deset stupňů, panovala zima jako v Rusku. Moravskoslezský šampionát nabídl zcela odlišné počasí. Ryze letní. Venku pražilo jako v sauně a mladí atleti se smažili ve vysilujícím třicetistupňovém parnu. Jak se s náročnými podmínkami vypořádali? Výborně! Na třineckém stadiónu zaznamenali celou řadu pozoruhodných výsledků.
Zlatou parádu vybojovala štafeta dorostenek na 4x100 metrů. Kromě sester Trundových ji vytvořila dvojice Langerová – Dušánková. Společnými silami se dopracovala k velmi dobrému časovému resultu 50.91 s, který byl vítězný.
Přemožitele nenašel ani junior Jan Uhrin. Posledním hodem poslal šestikilovou kouli do vzdálenosti 15,12 metru, čímž zabil dvě mouchy jednou ránou. Nový „osobák“ totiž znamenal zisk mistrovského titulu.
Dvěma stříbrnými úspěchy se může pyšnit Vít Hromek. Juniorský překážkář zdolal 110 metrů dlouhou klasiku za 15.71 s a skončil druhý. Stejně jako v náročném běhu na 400 m. Vyšperkoval ho osobním maximem, které má nyní hodnotu 57.28 s.
Medaile bronzové hodnoty se třpytila na krku dalšího juniora Františka Dolníčka. Jeho nejdelší pokus ve skoku do dálky měřil 6,22 m. Parádní práce! Jednou to zacinkalo i v mužské kategorii. A to zásluhou Jana Kosteckého. Pětikilometrový závod dokončil v čase 16:59.99, což mu vyneslo třetí místo.
Totožnou medailovou odměnu si vysloužila dorostenka Markéta Trundová. Hladkou čtvrtkou proletěla vůbec nejrychleji v dosavadním průběhu atletické kariéry. Jedno kolo urazila za 58.79 s.
Bramborovou placku si „usmažila“ Zita Dušánková. Jak jinak než v novém maximu, krátké překážky dala za 15.64 s. Společně s ní obsadili čtvrtou pozici Uhrin (disk – 38,34 m) a Dominika Langerová (100 m - 13.02 s). Dařilo se i Dolníčkovi v nejkratším sprintu (11.64 s) a Filipovi Havlíčkovi na třístovce poseté překážkami. Svoji premiéru vyšperkoval výsledným časem 42.35 s.


Dvojnásobný medailista Vít Hronek při své oblíbené disciplíně.




Sdílet na Facebooku Upozornit známého | Tisknout | Nahoru

NÁZORY K ČLÁNKU
Tento článek dosud nikdo neokomentoval, přidejte svůj názor.

ZA KULTUROU ZADARMO

 VYHODNOCENÍ

V minulé soutěži se o volný vstup na zábřežský Akustikfest správnou odpovědí nikdo nepřihlásil, nemá tedy žádného výherce.