ZPRÁVY

Šance pro ženy 50+ na Šumpersku

26. ledna 2013, 18:57, téma PR, redakce, placená reklama


Třicet žen okresu Šumperk věkové kategorie nad 50 let věku má možnost získat nové znalosti a dovednosti v rámci projektu „Aktivní ženy 50+ a jejich uplatnění na lokálním trhu práce“. Projekt, finančně podpořený Evropskou unií, nabízí řadu aktivit, vedoucích k získání zaměstnání nebo zahájení vlastní podnikatelské činnosti.

Účastnice projektu mohou využít služeb pracovního poradenství a bilanční diagnostiky, které pomůžou nalézt možnosti jejich uplatnění na stávajícím, dynamicky se měnícím trhu práce. Mohou se vzdělávat – absolvují specializovaný kurz Aktivní žena 50+.

Ty účastnice, které uvažují o zahájení vlastního podnikání, ale nemají k tomu odvahu, mohou využít rekvalifikační kurz Základy podnikání, kde načerpají klíčové kompetence k zahájení své podnikatelské činnosti. Deset vybraných účastnic získá pracovní místo na dobu 6 až 12 měsíců u vybraných zaměstnavatelů nebo podporu při zahájení vlastní podnikatelské činnosti.

Máme nachystané aktivity ušité na míru přímo pro ně a aktivity vedoucí k uplatnění na stávajícím trhu práce. Projekt umožní účastnicím objevit svůj potenciál prostřednictvím inovativních nástrojů projektu, kterými jsou Job klub a Job burza. Bude to jejich vlastní práce na sobě s pomocí zázemí odborníků, která otevře pomyslné dveře pro novou šanci na nepřehledném trhu práce okresu Šumperk. Job burza je veletrh pracovních příležitostí, který bude sloužit ke zprostředkování kontaktu mezi zaměstnavateli a naší cílovou skupinou.

Obsah projektu se snaží vyjít vstříc konkrétním potřebám jednotlivých účastnic projektu. Mohou se aktivně zapojit do společné práce v rámci svépomocných skupin – tzv. job klubů, v jejichž rámci se budou podílet na vytváření tzv. Desatera výhod aktivních žen 50+. Mohou se prezentovat zveřejněním svých osobních profilů na webových stránkách projektu, které budou sloužit mimo jiné jako sociální síť jak pro cílovou skupinu, tak pro zaměstnavatele," uvádí Mgr. Ivo Škrabal, předseda společnosti BEC družstva – Business and Employment Cooperative.

Účastnice projektu získají výše uvedené informace bezplatně. Navíc obdrží příspěvek na dopravu a stravné.

Nábor zájemců pro první fázi projektu bude ukončen 22. února 2013.


V případě zájmu zasílejte svůj životopis a motivační dopis na adresu:

BEC Družstvo
Zábřežská 20
787 01 Šumperk
info@bec-coop.cz



Sdílet na Facebooku Upozornit známého | Tisknout | Nahoru


ZA KULTUROU ZADARMO

 VYHODNOCENÍ

V minulé soutěži se o volný vstup na zábřežský Akustikfest správnou odpovědí nikdo nepřihlásil, nemá tedy žádného výherce.