ZPRÁVY

Mýlil jsem se, přiznává kandidát do Senátu Miloslav Vlček

27. srpna 2012, 20:45, téma PR, Placená reklama


Kraj - Přestože předvolební kampaň Miloslava Vlčka začne oficiálně 31. srpna, kandidát do Senátu brázdí už od května Šumpersko a Jesenicko, aby se ptal místních lidí na jejich každodenní starosti.

„Navštívil jsem přes 60 obcí na Šumpersku a Jesenicku a musím přiznat, že jsem se spletl v odhadu některých problémů, které lidi nejvíce trápí,“ připouští Miloslav Vlček, kandidát do Senátu za sociální demokracii.

Vzhledem k jeho silným vazbám na náš region sice zná nejpalčivější témata zdejšího kraje, jako jsou bezpečnost, špatná infrastruktura či nedostatek pracovních míst, avšak vedle toho poznal také jiné problémy, které souží náš kraj.

„Jedna z hlavních starostí, které lidé zmiňují, je chování nepřizpůsobivých občanů a jejich výsostné postavení v českém sociálním systému. Překvapila mě otevřenost, s jakou lidé o problému hovoří, což také dokazuje, jak moc jim současná situace vadí,“ míní kandidát do Senátu Miloslav Vlček.

„Starostové, se kterými jsem měl možnost mluvit, jsou zase nejvíce znepokojení vylidňováním regionu, což úzce souvisí s nezaměstnaností. Mladí se po studiích nevracejí domů, tím pádem upadají i místní spolky, které se dříve staraly o společenský život v obích. Tím pádem se obce stávají de facto mrtvými osadami,“ všiml si Vlček.

V jednom odhadu se Miloslav Vlček ale bohužel nemýlil. Očekával, že našince trápí především nezaměstnanost. „To se mi během hovorů s občany potvrdilo. Lidé vzpomínají na podniky, které zaměstnávaly v dané obci celé rodiny, ale které jsou nyní už zavřené a zbyly po nich jen chátrající budovy, většinou se jedná o bývalé velkostatky, pily nebo pobočky textilek,“ dodává Miloslav Vlček.

Více na www.miloslavvlcek.info

Kandidát do Senátu Miloslav Vlček objel v létě již desítky obcí na Šumpersku a Jesenicku, aby se ptal místních obyvatel na každodenní starosti. Některé problémy ho překvapily.
Foto: Daniela Vašátková


Sdílet na Facebooku Upozornit známého | Tisknout | Nahoru


ZA KULTUROU ZADARMO

 VYHODNOCENÍ

V minulé soutěži se o volný vstup na zábřežský Akustikfest správnou odpovědí nikdo nepřihlásil, nemá tedy žádného výherce.