SPORT

Mistryně ČR v halovém víceboji - Pavlína Březinová

16. února 2012, 21:15, téma ATLETIKA, Veronika Dominiková


V pražské Stromovce proběhlo atletické Mistrovství České republiky ve vícebojích. Šumperské atletice přineslo zlato v podání Pavlíny Březinové.
V sobotu 11. února proti sobě závodili ti nejlepší vícebojaři a vícebojařky z celé ČR. Za šumperský oddíl atletiky závodila Pavlína Březinová. Svedla boj s ostatními juniorkami v pražské hale ve Stromovce a ukázala, jak ,,velké“ atletky má naše malé město Šumperk.

Na velké závody se tradičně jezdí den dopředu a ani letos nebyla tradice porušena. Závodník se lépe aklimatizuje a především nenastoupí do závodu rozlámaný po úmorné tříhodinové cestě sezení.
 


Ano, halové víceboje jsou méně náročné než ty v letní sezoně, nezávodí se totiž v sedmiboji, ale ,,pouze“ v pětiboji, to však nemění nic na výkonu, který musí vícebojařky předvést. Pavlína začala svůj boj během na 60 m překážek. Zde si dokázala vylepšit osobní rekord na 9,31. Následoval skok vysoký. Výkon 166 cm nedosáhl hodnoty, kterou by si závodnice představovala, ale i tento výkon přispěl k celkovému vítězství. Třetí disciplínou se stal vrh koulí. V rozcvičování vypadaly vrhy velmi nadějně, avšak první vržený pokus se jí nezdařil a pokusem se nechala více rozladit. Po ukončení disciplíny si tedy soupeřky vytvořily mírný bodový náskok. Pavlína je však závodnice, jak se patří, a do další disciplíny (skok daleký) skočila rovnýma nohama. Naštěstí je doskočiště plné písku, a tak si nohy nepolámala. Spíš naopak překonala svůj dosavadní výkon 540 cm o vynikajících 12 cm.
 

Před poslední, pátou disciplínou – 800 m, ztrácela naše atletka celých 30 bodů na vítězství. Tento rozhodující běh však zvládla bravurně. Skvělý čas, podpora trenéra, odhodlání a hlavně Pavlínino umění předvést talent v pravou chvíli ji dovedlo k cennému kovu v podobě zlata. Pavlína Březinová odvedla v přípravě velký kus práce a tuto odměnu si šumperská hvězda zasloužila. Pavlíně i trenérovi gratulujeme a přejeme další hvězdné výkony na MČR v atletice, které se koná 18. – 19. února.


Sdílet na Facebooku Upozornit známého | Tisknout | Nahoru

NÁZORY K ČLÁNKU
Tento článek dosud nikdo neokomentoval, přidejte svůj názor.

ZA KULTUROU ZADARMO

 VYHODNOCENÍ

V minulé soutěži se o volný vstup na zábřežský Akustikfest správnou odpovědí nikdo nepřihlásil, nemá tedy žádného výherce.