SPORT

MČR žáků v atletice – V. Opekarová a Dolníček ve finále

10. března 2012, 21:45, téma ATLETIKA, rejdakce


Mistrovství ČR žáků zakončilo halovou sezónu šumperské atletiky.


Poslední velké závody, které letos šumperské atlety čekaly, se odehrály 3. – 4. března v Jablonci nad Nisou. Jablonecká hala nepatří, kvůli příliš klopené zatáčce, mezi nejoblíbenější závodiště, ale mistrovství je mistrovství. Do Jablonce nad Nisou se tedy vydali dva závodníci - Veronika Opekarová a František Dolníček.

Veronika Opekarová vyrazila bojovat na sprinterskou trať dlouhou 60 m. Časem 8.16 se probojovala do meziběhu, kde svůj výkon ještě zlepšila na 8.04. Naneštěstí si však přivodila zranění stehenního svalu a do boje o medaili již nemohla nastoupit. Následujícího dne se zranění nezlepšilo, a tak si Veronika Opekarová nezaběhla ani svou oblíbenou trať 150 m. Je to velká škoda, protože se rozhodně řadila mezi favoritky.



František Dolníček si v rozběhu na 60 m překážek vytvořil nový osobní rekord 9.09 a časem se tak zařadil mezi postupující do finálového běhu. Ve finále byl však nasazen do krajní dráhy, která mu mnoho štěstí nepřinesla. Do cíle doběhl v čase 9.35 a v celkovém hodnocení se umístil na krásném osmém místě.

Halová sezóna pro šumperské atlety skončila, a proto se její fanoušci mohou těšit na nadcházející letní sezónu nabitou nespočetným množstvím závodů.


Sdílet na Facebooku Upozornit známého | Tisknout | Nahoru

NÁZORY K ČLÁNKU
Tento článek dosud nikdo neokomentoval, přidejte svůj názor.

ZA KULTUROU ZADARMO

 VYHODNOCENÍ

V minulé soutěži se o volný vstup na zábřežský Akustikfest správnou odpovědí nikdo nepřihlásil, nemá tedy žádného výherce.