JAK OVLÁDAT MAPY NA REJI

   SERIÁL - Další slíbená novinka dorazila na Rej. A nejedná se jen tak o nějakou drobnost. Tentokrát zprovozňujeme náš mapový systém. Ze začátku může sloužit jako průvodce městem nebo jako vyhledávač ulic. Postupně bude možné označovat přesná místa na mapě se sídly firem, pohostinství, služeb, institucí a dalších.

   V levém menu je tlačítko Mapy, kterým se dostanete do rubriky věnované právě mapě města. Pokud hledáte konkrétní ulici, do formuláře pod mapou vepište hledané jméno. Stačí zadat jen část jména ulice. Jestliže se ulice vyhledá přímo, zobrazí se. Zadáte-li nejednoznačný název, vypíše se vám seznam všech ulic, které hledaný řetězec obsahují. Například po zadání slova ang se vypíší ulice Langrova a Anglická. Poté si vyberte jednu z nich a klikněte na ni. Mapa se zobrazí.

   Další možností, jak se pohybovat v mapě, je kliknutí na celkovou mapu do určitého místa. Systém vám posléze zobrazí výřez konkrétní vybrané části. Mezi jednotlivými výřezy se můžete pohybovat pomocí krajních šipek, nebo kliknutím do kterékoli části mapy. Mapa se vycentruje kolem vybraného místa. Mezi celkovou mapou města a detailem si můžete přepínat odkazy >celek a >detail pod mapou dole vpravo, vedle měřítka.

   Jako poslední možnost v tuto chvíli nabízíme výběr ze všech ulic, který naleznete pod odkazem "výpis ulic" v horní liště celé rubriky. Ze seznamu si stačí vybrat konkrétní ulici a kliknutím na ni si ji zobrazit.

   Do map můžete vstoupit rovnou zde.


Sdílet na Facebooku Upozornit známého | Tisknout | Nahoru


ZA KULTUROU ZADARMO

 VYHODNOCENÍ

V minulé soutěži se o volný vstup na zábřežský Akustikfest správnou odpovědí nikdo nepřihlásil, nemá tedy žádného výherce.