ZPRÁVY

Co pro nás udělal? Vlček už do Jesenicka a Šumperska poslal přes 200 milionů

15. října 2012, 13:39, téma PR, redakce, placená reklama


Bývalý předseda poslanecké sněmovny Miloslav Vlček dokázal získat podporu obyvatel Šumperska a Jesenicka a postoupil do druhého kola senátních voleb. Soupeřem je mu starosta města Šumperk Zdeněk Brož, který je favoritem druhého kola v duchu „všichni proti levici“. Vlček se ale nevzdává a věří, že bude moci v senátu bojovat za zájmy našeho regionu. Tak jako to dělal coby poslanec na náš kraj.

„Smyšlené kauzy, které mě provázely, jsem vyvrátil už před prvním kolem voleb. Zveřejněním osvobozujících soudních rozsudků a mé bezpečnostní prověrky dokazuji, že nemám, co bych skrýval. To už lidé neřeší,“ míní Vlček, kterého z postu šéfa sněmovny „sestřelili“ v době jeho pobytu v nemocnici.

„Jediné, co mě tehdy opravdu mrzelo, bylo to, že nemohu pokračovat v rozdělané práci pro náš region. Tehdy se mi povedlo získat velké množství prostředků například na rekostrukce školských zařízení. Teď doufám, že v rozdělané práci budu moci pokračovat jako senátor,“ říká kandidát sociální demokracie Miloslav Vlček.

Právě jemu se často v předvolební kampani vyčítalo, že jako rodák z Konice pro Jesenicko a Šumpersko nic neudělal a neudělá. Vlčkovým mottem je přitom „pomáhal jsem a pomáhat budu“. Na to Vlček reaguje: „Ještě v dobách, kdy jsem byl poslancem, jsem do obcí z Jesenicka a Šumperska zajistil finance v celkové hodnotě přes 200 milionů korun. Jednalo se především o podporu školních zařízení, zejména základních škol. Kdybych nebyl v dresu ČSSD, nikdy bych neměl šanci tuto podporu získat.“

Úspěch podle něj spočívá v dlouhodobých kontaktech a politických spojencích. Dodnes tráví v Praze dva dny v týdnu a spolupracuje nejen s významnými českými firmami, ale v poslední době také zintenzivnil jednání se zahraničními partnery mj. v oblasti přímých zahraničních investic a cestovního ruchu, který považuje za klíčový směr rozvoje Jesenicka a Šumperska.

„Současná vláda pravice, bývalých lidovců a rádoby nezávislých businessmanů mimo jiné devastuje i české zdravotnictví. Hloupé škrty v lázeňské péči nejenže ohrožují zaměstnanost v našem regionu, ale ve svých dlouhodobých důsledcích znamenají vyšší státní výdaje na zdraví národa,“ tvrdí Vlček. Doufá, že v senátu zasedne co nejvíce levicových senátorů, aby mohli usnadnit fungování případné levicové vlády.


Projekty, které Miloslav Vlček podpořil na Jesenicku a Šumpersku

• V. základní škola Šumperk – zateplení a výměna oken, celkem 17 000 000 Kč
• ZŠ Žulová – výstavba tělocvičny, celkem 29 000 000 Kč
• Hanušovice – oprava jídelny a oken ZŠ, 42 000 000 Kč
• Velké Losiny – rekonstrukce ZŠ, 23 000 000 Kč
• Rapotín – rekonstrukce ZŠ, 15 000 000 Kč
• Olšany – 19 bytových jednotek, 15 200 000 Kč
• Nový Malín – 14 bytových jednotek, 9 800 000 Kč
• Bernartice – 12 bytových jednotek, 8 400 000 Kč
• Velké Losiny – 19 bytových jednotek, 10 400 000 Kč
• Hanušovice – 24 bytových jednotek, 13 200 000 Kč

Vlček pomohl realizaci řady dalších akcí jako byla rekonstrukce tělocvičny gymnázia v Šumperku, rekonstrukce kuchyně ZŠ v Libině, rekonstrukce školní jídelny a kuchyně v Hanušovicích nebo tělocvičny ZŠ v Žulové. Sehnal prostředky na rekonstrukce ZŠ v Rapotíně, Mikulovicích, Vidnavě, Zlatých Horách a také v Jeseníku. Dále získal finanční podporu na domy s pečovatelskou službou v Novém Malíně a v Bernarticích. Díky Vlčkovi byl vybudován hraniční přechod mezi ČR a Polskem u Starého Města.

Pomáhal také jako místopředseda Rady Fondu životního prostředí, která rozdělovala finanční dotace na plynofikace a kanalizace. Žádosti obcí z Jesenicka a Šumperska Vlček podporoval přednostně.

 



Sdílet na Facebooku Upozornit známého | Tisknout | Nahoru


ZA KULTUROU ZADARMO

 VYHODNOCENÍ

V minulé soutěži se o volný vstup na zábřežský Akustikfest správnou odpovědí nikdo nepřihlásil, nemá tedy žádného výherce.