SPORT

Atletika: Krajské přebory v Olomouci

25. ledna 2012, 11:51, téma ATLETIKA, Veronika Dominiková


V sobotu 21. ledna se šumperští atleti opět vydali do olomoucké haly závodit, tentokrát o titul krajského přeborníka.


Titul sice není závodníky považován za převratný, ale každý závod je zkušeností a tréninkem na halové mistrovství ČR, proto se žádný závod nepodceňuje. V olomoucké hale tentokrát trošku přituhlo, i přes krásné počasí venku, a tak se hodilo mít s sebou čaj a pořádné vrstvy oblečení. Špatné rozcvičení by v chladnější hale mohlo lehce způsobit natažení svalů, a proto se závodníci museli pečlivě rozcvičit. Většinou zvolili taktiku mp3 přehrávačů. Pustili si do uší svižnou hudbu a šlo se na věc.

Za tým konečně závodil i Filip Valenta, kterému minulý týden zkřížila cestu nehoda. V sobotu však dorazil vesele vlakem a odběhl trať dlouhou 800 metrů v čase 2:22.32. Náladu si chtěl trošku spravit na sprinterské trati – 60 m, kde chtěl zaběhnout čas pod 8 vteřin, to se mu však o jednu jedinou setinku nepovedlo.

Za juniorky se nám po dlouhé době představila Adéla Dubová, která běžela 60 m. Cíl proťala v čase 08.38. Čas měla možnost vylepšit ve finále, ale lehce zaspala v blocích a byl z toho čas o 3 setiny horší 08:41. Nic to však neměnilo na tom, že skončila na prvním místě za juniorky. Po dlouhé přestávce v tréninku to byly výkony velmi solidní.

V týmu ji doplnila Pavlína Březinová, která opět musela zvládnout dvě disciplíny těsně za sebou. Odběhla si nejprve 60m překážek a následně vrhala koulí. V juniorské kategorii na překážkách s přehledem zvítězila. Ovšem vrh koulí podle jejích ani trenérových představ nebyl. Koule prostě nechtěla poslouchat a pěkně Pavlínu potrápila. Menší spravení nálady jí doufám přinesl pohár, který dostala za nejlepšího atleta Olomouckého kraje.


Sdílet na Facebooku Upozornit známého | Tisknout | Nahoru

NÁZORY K ČLÁNKU
Tento článek dosud nikdo neokomentoval, přidejte svůj názor.

ZA KULTUROU ZADARMO

 VYHODNOCENÍ

V minulé soutěži se o volný vstup na zábřežský Akustikfest správnou odpovědí nikdo nepřihlásil, nemá tedy žádného výherce.