ZPRÁVY

Akce v rámci Týdne lesů představily veřejnosti práci lesníků

5. června 2012, 00:00, téma PR, redakce


Týden lesů (7. – 13. května) si klade za cíl zviditelnění lesnického sektoru a zvýšení obecného povědomí o lese a jeho významu pro společnost.

Již popáté uspořádaly Lesy ČR v rámci Týdne lesů řadu akcí, při kterých měla veřejnost příležitost navštívit les spolu s lesníky a získat informace o různých aspektech lesního hospodaření. Například v Plzni se 10. května konala akce, při které měla veřejnost možnost se na několika stanovištích seznámit s tématy jako poznávání dřevin nebo vývojem lesa. Nechyběla ani prohlídka naučné stezky či promítání filmů s odbornou tématikou.

V rámci Týdne lesů proběhlo v pátek 11. května i slavnostní otevření zrekonstruované naučné stezky Předklášteří v Jihomoravském kraji. Ve stejný den se v Buchlovicích na Zlínsku uskutečnila v Archeoskanzenu akce, v jejím rámci si školáci prošli pětikilometrový okruh se stanovišti s různými tématy, mezi kterými byla mimo jiné i fauna a flora Chřibů. Děti měly možnost si vyzkoušet i sázení stromků.

Rybaření, turistika, myslivost, ptactvo, botanika, mineralogie, včelařství, lukostřelba či lesní stroje v lese – s takovými tématy se seznámili v rámci naučné stezky příchozí v areálu Hájemství na území Lesní správy Dvůr Králové. Lesnický den prožili návštěvníci v Hejnici na Liberecku. Kromě procházky na ně čekaly ukázky lesnické techniky, například práce s motorovou pilou.

Pro veřejnost je Týden lesů příležitostí dozvědět se mnoho zajímavého a lépe porozumět principům trvale udržitelného lesního hospodářství, které je spojeno s prestižním certifikátem PEFC (Programme for the Endorsement of Forest Certification schemes).



Sdílet na Facebooku Upozornit známého | Tisknout | Nahoru

NÁZORY K ČLÁNKU
Tento článek dosud nikdo neokomentoval, přidejte svůj názor.

ZA KULTUROU ZADARMO

 VYHODNOCENÍ

V minulé soutěži se o volný vstup na zábřežský Akustikfest správnou odpovědí nikdo nepřihlásil, nemá tedy žádného výherce.