SPORT

2. den MČR v atletice se blýskl zlatem

22. února 2012, 18:15, téma ATLETIKA, Veronika Dominiková


Šumperk - Z nedělního trojskoku si odvezla zlatou medaili Petra Opekarová a Lucie Domská ze štafety na 4x 200 m.


Nedělní program mistrovství byl pro atletky stejně perný jako den předcházející. O postupy do finále bojovaly hned tři závodnice. První bojovnicí byla Vendula Langerová, která vrhala koulí. Po druhém pokusu se stále nenacházela na postupové pozici a bohužel ani třetím pokusem se do finále nedostala. Finále a boj o medaili jí utekl o pouhých 6 cm.

Z technické disciplíny se naše pozornost zanedlouho přesunula opět na dráhu. Zde se na start chystala Lucie Domská. V rozběhu na 200 m tvořila spolu se Šebestíkovou favoritky běhu. To se také potvrdilo. Lucie si zajistila přímý postup do finálového běhu, kde se téměř celou trať držela na 4. pozici. Bohužel už nestihla zatáhnout konec, a tak se pro ni 4. místo stalo konečným.

 
Neděle se odehrávala ve větším časovém presu nejen pro trenéra, ale i pro fanoušky šumperské atletiky. Zároveň s finálovým během na 200 m probíhal v dálkařském sektoru trojskok dorostenek. Zde bojovala o medailové umístění Petra Opekarová. Po sobotním 5. místě ve skoku dalekém si chtěla vše vynahradit právě ve trojskoku. Naštěstí se jí všechny skoky vydařily a hned po prvních pokusech s přehledem vedla. Zlatou medaili jí vynesl výkon dlouhý 11. 90 m.

Závěrečné završení dne přinesly štafety na 4x 200 m. Senzace, kterou přinesla štafeta AK Olymp Brno, se účastnila i šumperská atletka Lucie Domská. Spravila si tak náladu po individuálním běhu na 200 m. A skromností holky neoplývaly. Překonaly šest let starý český rekord a zapsaly se tak do historických tabulek. Velká gratulace patří všem závodnicím.


Sdílet na Facebooku Upozornit známého | Tisknout | Nahoru

NÁZORY K ČLÁNKU
Tento článek dosud nikdo neokomentoval, přidejte svůj názor.

ZA KULTUROU ZADARMO

 VYHODNOCENÍ

V minulé soutěži se o volný vstup na zábřežský Akustikfest správnou odpovědí nikdo nepřihlásil, nemá tedy žádného výherce.