SPORT

1. den Mistrovství ČR v atletice přinesl dvě bronzové medaile

22. února 2012, 18:14, téma ATLETIKA, Veronika Dominiková,info@rej.cz


Šumperk - Lucie Domská a Pavlína Březinová vybojovaly bronzové medaile v pražské Stromovce.


Každoročně se šumperští atleti vydávají na halové Mistrovství České republiky. Je již zvykem, že se koná ve druhém měsíci roku, proto nás nepřekvapí, že se tak stalo i letos. Závody tohoto druhu se považují za vrchol atletovy sezony, a proto byla velká očekávání. Na letošní halové mistrovství se vydalo, v doprovodu trenéra, pět atletek.

Sobota 18. února začala pro šumperské atletky slibně. První želízka byla hozena do ohně hned ráno, kdy byl úvodním závodem běh na 60 m překážek. Padly zde osobní rekordy a jedno žhavější želízko jménem Pavlína Březinová se stalo nadějí ve finálovém běhu. Z finálového běhu na 60 m překážek si Pavlína odnesla další zlepšení času a celkové sedmé místo.
 

Další šumperská atletka, Lucie Domská, se předvedla na stejně dlouhé trati již bez překážek. Lucie v rozběhu skončila na prvním místě. Výhrou si zajistila přímý postup do finále a navíc ve skvělém čase 7.77. Očekávaný sprinterský souboj byl na programu dvě hodiny po rozbězích. Startovní pole, nabité velkou konkurencí, všichni sledovali se zadrženým dechem. Jaké časy a jaké umístění finále přinese, to nemohl nikdo s jistotou určit. Po výstřelu ze startovní pistole závodnice vyrazily z bloků nevídanou rychlostí. První místo zcela právem padlo na Martinu Černochovou z klubu AK Olymp Brno. Nás však zajímal souboj Lucie Domské a Kláry Seidlové, který se odehrával za zády Martiny Černochové. O jednu setinu Lucii utekla Klára Seidlová a s ní stříbrná medaile. V tomto případě však mnohem více potěšil vysněný osobní rekord 7.66.

 
Dalším želízkem v ohni byla skokanka do dálky Petra Opekarová. Její disciplína začínala až odpoledne, a tak ji dlouhé čekání mohlo trochu rozhodit. V závodě se potýkala s problémy na rozběhu. Po dvou přešlapech se však zachránila skokem, který jí stačil na postup do finále. Situace se však opakovala. Petra dvakrát přešlápla a posledním možným pokusem skočila 554 cm. Skončila na celkovém pátém místě.

Poslední disciplínou, kde se předvedla šumperská závodnice, byl skok do výšky. Právě tato disciplína přinesla cenný kov Pavlíně Březinové, která se výkonem 167 cm zařadila za závodnici z Vítkovic.



 


Sdílet na Facebooku Upozornit známého | Tisknout | Nahoru

NÁZORY K ČLÁNKU
Tento článek dosud nikdo neokomentoval, přidejte svůj názor.

ZA KULTUROU ZADARMO

 VYHODNOCENÍ

V minulé soutěži se o volný vstup na zábřežský Akustikfest správnou odpovědí nikdo nepřihlásil, nemá tedy žádného výherce.