SPORT

VÝBORNĚ! Atletka Adéla Dubová se prosprintovala mezi elitu

16. září 2015, 17:00, téma ATLETIKA, Petr Fišer
Hodonín - Čtyři zástupci z oddílu Tělovýchovné jednoty Šumperk reprezentovali svůj mateřský klub na mistrovství republiky do 23 let. Vynikající výsledek přivezla z Hodonína Adéla Dubová. Dvaadvacetiletá sprinterka nastoupila na nejkratší stometrové trati a ačkoli ji letošní nejlepší čas (12.53 s) řadil až na šestnácté místo mezi přihlášenými soupeřkami, dokázala se prosadit mezi absolutní národní špičku.

 Podařilo se jí to hlavně zásluhou nového osobního rekordu v rozběhu, který má nyní hodnotu 12.30 s. Představení šumperské běžkyně bylo natolik kvalitní, že se prokousala do osmičlenného finále. Tam i přes docházející síly zopakovala vysokou výkonnost a dalším výborným počinem (12.43 s) se zařadila na zaslouženou osmou pozici. „Pro letošní rok patří mezi elitní desítku nejrychlejších žen do třiadvaceti let v celé České republice. A to je samozřejmě skvělý výsledek,“ uznale pokyvoval hlavou předseda oddílu a trenér v jedné osobě Tomáš Vykydal.
Získávat zkušenosti z velkých závodů přijely dvě talentované dorostenky - sestry Markéta a Hana Trundovy. Prorazit se pokoušely v preferované disciplíně, kterou je pro ně hladká čtyřstovka. I když jejich cesta skončila už v kvalifikačních rozbězích, nemají se za co stydět. Solidní časy 59.94 (Markéta) a 61.20 s (Hanka) jim zaručily desáté, respektive šestnácté místo. „Věřím, že jejich chvíle v této kategorii ještě přijdou,“ prohlásil optimisticky Vykydal.
Posledním klubovým želízkem v ohni byl Martin Timko. Zkušený vytrvalec vyrazil na svoji nejsilnější disciplínu. První kilometr z celkových patnácti set metrů rozběhl velmi pomalým tempem, a tak se jeho přání - zaběhnout si osobní rekord – nenávratně rozplynulo. Poslední třetina trati odhalila spíše spurtérské přednosti jednotlivých závodníků. Timko se z posledního místa 300 metrů před cílem probil na konečnou jedenáctou příčku ze šestnácti nastoupivších borců. Výsledný čas? 4:18.86 min.

Adéla Dubová je osmou nejlepší sprinterkou do 23 let.


Doporučit tento článek přátelům na FacebookuSdílet na Facebooku Poslat známému e-mailem upozornění o tomto článkuUpozornit známého Verze pro tiskTisknout NahoruNahoru

NÁZORY K ČLÁNKU
Tento článek dosud nikdo neokomentoval, přidejte svůj názor.

ZA KULTUROU ZADARMO

 VYHODNOCENÍ

V minulé soutěži se o volný vstup na zábřežský Akustikfest správnou odpovědí nikdo nepřihlásil, nemá tedy žádného výherce.