ZPRAVODAJSTVÍ

Tatra nezná bratra. A nepoznala ani most

20. května 2020, 01:59, -rej-
RUDA NAD MORAVOU –Kuriozní dopravní nehodu vyšetřovali policisté v pondělí 18. května v Rudě nad Moravou. Řidič nákladní tatry si neuvědomil, že má zvednutou korbu a vjel pod železniční most. Náraz jeho ocelovou konstrukci vychýlil a zapříčinil několikahodinovou vlakovou výluku.
„Korba narazila do mostu a vzpříčila se pod ním. Silnice, kde k nehodě došlo, musela být až do vyproštění vozidla uzavřena. Železniční doprava byla přerušena v úseku Ruda nad Moravou – Bartoňov,“ uvedla k případu podrobnosti mluvčí policie Jiřina Vybíhalová.

Těsně po nehodě vyjel na koleje rychlík z nedaleké stanice v Rudě – o potížích na trati neměl jeho strojvůdce ani ponětí. Soupravu naštěstí zastavil všímavý svědek, který máváním rukou „mašinfíru“ na potíže s mostem upozornil.

K události došlo po osmé hodině ráno. Způsobenou škodu odhadla správa železniční cesty na zhruba jeden milión korun. Řidič náklaďáku vyvázl z nehody bez zranění, policie ho podezřívá z trestného činu obecné ohrožení.







Doporučit tento článek přátelům na FacebookuSdílet na Facebooku Poslat známému e-mailem upozornění o tomto článkuUpozornit známého Verze pro tiskTisknout NahoruNahoru

NÁZORY K ČLÁNKU
Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.

Datum: 20.5.2020 09:49
Titulek: Bez titulku
Autor: Milan
77
deb.l...
Reagovat
Datum: 21.5.2020 10:53
Titulek: Re: Bez titulku
Autor: JM
76
Je jednoduché někoho takto odsoudit ... já bych debilem označil někoho, kdo vědomě jezdí po silnici jako prase (rychlost, nebezpečné předjíždění, apod.) a ohrožuje tím ostatní účastníky provozu. Tady mi to připadá, jako by tam jel v průběhu předchozích dní "už stokrát" - a tentokrát si prostě neuvědomil, že tu korbu nesklopil. Samozřejmě to není omluva, ale toto evidentně neudělal schválně.
Kdežto ti, o kterých píšu na začátku, ti to vědomě dělají a riskují životy i ostatních.
Reagovat
Datum: 21.5.2020 15:14
Titulek: Bez titulku
Autor: Pavel
souhlas
82
nesouhlas
59
Kdo nic nedělá, neudělá chybu, máte neprostou pravdu. Kritizovat tuto chybu může jen obyčejný ignorant.
Reagovat
Datum: 22.5.2020 05:38
Titulek: Opravdu 21. století ?
Autor: Jerry
76
Zaráží mě, že v dneších vyspělých technologiích nemají tato vozidla na palubní desce indikaci o poloze korby, resp. výstražný signál.
Reagovat

ZA KULTUROU ZADARMO

 VYHODNOCENÍ

V minulé soutěži se o volný vstup na zábřežský Akustikfest správnou odpovědí nikdo nepřihlásil, nemá tedy žádného výherce.