SPORT

Loučenským spartakovcům nestačilo vedení o tři góly! Vikýřovice předvedly velkolepý obrat

7. listopadu 2019, 15:00, téma FOTBAL, Petr Fišer
Vykýřovice – Že se nedá dvakrát vstoupit do stejné řeky? Ale dá. Fotbalisté Loučné prohospodařili další utkání, které velmi dobře rozehráli. A to způsobem, jenž posunuli na vyšší level. Zatímco ve Štítech dokázali promrhat dvougólové vedení, v sobotním derby ve Vikýřovicích jim k bodovému zisku nestačil ani náskok tří branek!

VIKÝŘOVICE - LOUČNÁ
5:4 (1:4)
I. B TŘÍDA C


Trenér domácího mužstva Jiří Silný po delší době vrátil Jana Křepelku na hrot útoku. Pokud šlo o ofenzívu, bylo to jednoznačné plus. Prokázalo se to hned v sedmé minutě, kdy si prověřený snajpr vyhověl s parťákem Uvízlem a s přehledem zavěsil.

Vikýřovický kouč v dosavadním průběhu I. B třídy oblíbeného žolíka častěji využíval v obranné řadě. Bez Křepelky hořela jako papír a vzácně připomínala děravý cedník. Na brankáře Koukolu se valila jedna pohroma za druhou, a protože se spartakovci mohli spolehnout na střeleckou chladnokrevnost Jakuba Hložánky, zápasové skóre se překulilo na jejich stranu. Nejednalo se o kosmetické úpravy, ale o zásadní obrat ve vývoji divokého utkání.

Zkušený středopolař potřeboval na završení čistého hattricku pouhou půlhodinu hry. Ve všech případech těžil z kardinálních propadů protivníka, jemuž plnění defenzivních úkolů činilo obrovské potíže. Hložánka prokázal velkou kreativitu a v každém ze tří případů zvolil jinou volbu zakončení. Je libo obstřel, nebo šikovný lob? Pro bývalého fotbalistu Velkých Losin žádný problém!
Hosté byli v těchto chvílích rychlejší, získávali většinu míčů a do rozklížené obrany protivníka podnikali smrtící výpady. Kdyby po zahajovací části vedli ještě výraznějším rozdílem, nikdo by se nemohl divit. Vikýřovice byly zralé na ručník.

Do role největšího smolaře se nechtěně obsadil Filip Klaban. Dvě šance zazdil špatným finálním produktem. A když už přece jen skóroval, překazil mu radost zvednutý praporek pomezního arbitra. Ofsajdové postavení mu odmával hned dvakrát.
Vikýřovičtí dobrodruzi se dožadovali stejného verdiktu i těsně před pauzou. Tentokrát marně. Po zblokovaném pokusu Klabana přestali hrát a osamocený Jan Hofschneider zvýšil už na 1:4. Veškeré protesty byly marné.
„Loučná válí, Loučná válí…“ Příznivci hostujícího celku byli po nejlepším podzimním představení svých oblíbenců u vytržení a hlasitým skandováním to dávali patřičně najevo. O to větší zklamání museli skousávat ve druhé půli. Hosté těžko uvěřitelným způsobem vyklízeli pole a sebevědomý výkon začali přetvářet v roli fackovacího panáka, který si koleduje o pořádný průšvih.
I když po nedovoleném zákroku na Uvízla přečkali bez trestu penaltový faul (exekutor Macek orazítkoval pouze břevno), výhodný stav dlouho neudrželi. Za záda gólmana Krče zapadla tečovaná kulišárna od Jiřího Uvízla.

Svěřenci Tomáše Dirgase extrémně ubrali na aktivitě, zalezli do hlubokých zákopů a spoustu balónů jen odkopávali nazdařbůh. Narůstající problémy se zákonitě hromadily. Po centru Macka z pravé strany je navýšila přesná hlavička neobsazeného Křepelky.
Vikýřovice se pevně usadily v sedle a vzhledem k tomu, co se na trávníku odehrávalo, bylo jen otázkou času, kdy vyrovnají. Kanonýr Uvízl si necelou čtvrthodinu před koncem naběhl za zadní linii nefungujícího soupeře a přehozením Krče nechal zapomenout na dvě gólovky, které zahodil v předchozím průběhu druhé periody.
Po pauze totálně jalový Spartak trestuhodně pohrdl několika brejkovými možnostmi, a nakonec neudržel ani remízu. Osudným se mu stal rohový kop z 85. minuty. Ondřej Krč „horký brambor“ ve svých rukavicích neudržel a nemilosrdný Křepelka okamžitě trestal. Dorážka z bezprostřední blízkosti rozhodla o tom, že vikýřovické zmrtvýchvstání mělo tříbodovou pointu.

BRANKY: 7., 65. a 85. Křepelka, 57. a 78. J. Uvízl – 9., 12., 30. J. Hložánka, 44. Hofschneider. Diváci: 135.
VIKÝŘOVICE: Koukola – Kovalec, P. Černohous, M. Žalman, M. Uvízl, Tomášek, Trunkát, Macek, Kubín, J. Uvízl, Křepelka.
LOUČNÁ: Krč – D. Křepský, Hofschneider, Minařík, Hošek, Dorňák, Pham The Huynh Duc, Mátl, J. Hložánka, Klaban, O. Bureš. Střídali: 80. Zrník, 82. Pur, 86. Žejdlík.


Foto: Petr Fišer

Důležitou součástí nevšední otočky ve skóre byl Jan Křepelka (vpravo).


Doporučit tento článek přátelům na FacebookuSdílet na Facebooku Poslat známému e-mailem upozornění o tomto článkuUpozornit známého Verze pro tiskTisknout NahoruNahoru

NÁZORY K ČLÁNKU
Tento článek dosud nikdo neokomentoval, přidejte svůj názor.

ZA KULTUROU ZADARMO

 VYHODNOCENÍ

V minulé soutěži se o volný vstup na zábřežský Akustikfest správnou odpovědí nikdo nepřihlásil, nemá tedy žádného výherce.