SPORT

Jednou dojde na každého! Rapotín poprvé prohrál, jediná neúspěšná penalta se zastavila o tyčku

31. října 2019, 18:00, téma FOTBAL, Petr Fišer, Bohumil Tesař
Maletín – Šnůra zápasů, v nichž fotbalisté Rapotína bodovali, se natáhla o další utkání. Neporazitelnost svěřenců trenéra Jáněho je ale minulostí. Za remízového stavu 1:1 se musely kopat penalty, jejichž exekuce vyšly příznivěji pro střelce Maletína.

MALETÍN - RAPOTÍN
1:1 (0:0)
5:3 na penalty
I. A TŘÍDA A


Tabulkový lídr si dobře uvědomoval, jaká výzva na něj čeká. Domácí začali aktivně a během prvního poločasu mu toho moc nedovolovali. Více brankářské práce měl gólman Hajtmar, jenž udržel čisté konto za asistence několika jistých zákroků.

Obraz hry se zásadněji nezměnil ani po brzkém vyloučení Milana Michalčáka. Stačil dvouminutový úsek hry a maletínský špílmachr obdržel červený trest. Jedno napomenutí si vysloužil za řečnění a kritiku rozhodčího, druhé za bezohledné podražení protihráče z boku v souboji o míč.
Ač v oslabení, Maletín stále držel minimálně rovnocenný krok. Odměny se mohl dočkat ve 47. minutě. Beran rozehrál rohový kop po zemi k Ševčíkovi, na jehož přesný centr si naskočil Lukáš Michalčák. Osobní vítězství ve vzdušném prostoru mu nakonec nebylo nic platné. Podle pomezního arbitra zakončoval v ofsajdovém postavení.

V Maletíně se dlouho nesmutnilo. Stejný borec se prokličkoval přes čtyři soupeře a polovysokým křížným projektilem překonal i poslední překážku, která mu stála v cestě. Strážce Hajtmar byl bez nároku.

Rapotín vyrovnal nejen skóre, ale i počet fotbalistů na trávníku. Jakub Šebela nedodržel předepsanou vzdálenost předčasným vyběhnutím proti balónu, a protože se v jeho případě jednalo o druhé žluté provinění, nechtěně si zajistil předčasné sprchování.

To už se hrálo za nerozhodného stavu 1:1. Hosté potřebovali na odpověď pouhé tři minuty. K exekuci trestného kopu se postavil Michal Kocourek a pokořený Lumír Šikl se proletěl vzduchem marně.

Od té doby se pořádné šance staly nedostatkovým zbožím. Rodily se převážně jen náznaky. Strhnout vítězství na maletínskou stranu mohl Michalčák. Chytrou zasekávačkou se parádně uvolnil, jenže nezamířil přesně a bránu přestřelil.

Na opačném konci měl rozhodnutí na kopačce kapitán Ševčík. Jednou pálil vedle, jednou nad. A protože potřebné štěstí nepřálo ani Matušíkovi, došlo na penaltové rozuzlení. Šikl vytlačil očima nejméně povedený pokus na tyčku a dvoubodovou výhru jeho týmu zpečetil v páté sérii Martin Chudáček. „Utkání bylo od počátku nervózní, z čehož mimo jiné pramenily dvě červené karty. Hrál se spíš silový fotbal, který nám moc nevyhovoval. Nesvědčil nám fakt, že jsme prohrávali většinu osobních soubojů. Maletín byl důraznější,“ prohlásil rapotínský asistent trenéra Milan Stratil.

BRANKY: 49. L. Michalčák – 52. Michal Kocourek. Diváci: 150.
MALETÍN: Šikl – Bayer, Chudáček, Kret, Bartošík – M. Michalčák, L. Hejl, Fizer, D. Beran – Ševčík, L. Michalčák. Střídali: 46. Archurin, 76. Holovnych.
RAPOTÍN: L. Hajtmar – B. Hudec, Juráš, Cejpek, D. Scheuter, Havlas - Draňa, Matušík, Michal Kocourek – Šebela, Březina, Boško. Střídal: 46. Svačinka.



Foto: Petr Fišer

Maletínský tým, do jehož základní sestavy neodmyslitelně patří Daniel Beran, připravil rapotínského soka o dva body.


Doporučit tento článek přátelům na FacebookuSdílet na Facebooku Poslat známému e-mailem upozornění o tomto článkuUpozornit známého Verze pro tiskTisknout NahoruNahoru

NÁZORY K ČLÁNKU
Tento článek dosud nikdo neokomentoval, přidejte svůj názor.

ZA KULTUROU ZADARMO

 VYHODNOCENÍ

V minulé soutěži se o volný vstup na zábřežský Akustikfest správnou odpovědí nikdo nepřihlásil, nemá tedy žádného výherce.