Bioslavnosti jako tradiční rodinný festival. Ve Starém Městě pod Sněžníkem zahajují už příští víkendROZHOVOR
3. července 2019, 07:30, bav
Festival pořádáte již počtrnácté. Bude letos něčím jiný?
Tento ročník je speciálně věnovaný kváskovému pečení chleba. Chceme ukázat lidem, že upéct si skvělý voňavý domácí chléb z kvásku není velká věda. Zároveň ho vnímáme jako symbol zdravého pole, zdravé krajiny a všeho chutného, co nám příroda dává. Těšíme se na ukázku přípravy těsta, kváskové poradenství, ochutnávky i recepty. Navštíví nás profesionální pekaři, autoři kváskových kuchařek a blogeři.
Co dalšího Bioslavnosti chystají?
Jako každý rok, i letos bude jejich součástí biojarmark k nepřeberným množstvím výborného jídla a pití. Na své si přijdou milovníci masa, vegani, vegetariáni i ti, kteří nejedí lepek. Ochutnávat se budou novinky místní firmy Probio a regionálních ekologických výrobců. České obiloviny na různé způsoby, netradiční chleby, pohankové palačinky, ječné lívanečky, ale také biomaso na grilu, vegetariánské a veganské speciality, bioovoce, biozelenina a biovíno.
Můžeme i letos navštívit místní mlýny?
Určitě. Bioslavnosti jsou již tradičně dnem, kdy do nich pořádáme oblíbené exkurze. Lidé si mohou prohlédnout proces zpracování biopotravin a mlynářské a zemědělské stroje. Většina z nich je moderní, jako například nový bezlepkový mlýn, ale je možné zde vidět i stroje, které šlapou již celé čtvrt století.
Sdílet na Facebooku
Upozornit známého
Tisknout
Nahoru
- Úvodní strana
- Zpravodajství
- Kultura
- Sport
- Inzerce
- Katalog firem
- Přidat firmu
- Polední menu
- MHD a jízdní řády
- Archiv
- Vyhledávání
- Články
- Bleskovky
- Rejnoviny
- Reklama
ZA KULTUROU ZADARMO
VYHODNOCENÍ
V minulé soutěži se o volný vstup na zábřežský Akustikfest správnou odpovědí nikdo nepřihlásil, nemá tedy žádného výherce.
